Blackwave.

5x Belgische blokmuziek

De herexamens en de blok zijn volop aan de gang. Nood aan een uitblaasmomentje of iets leuk om naar uit te kijken? Deze Belgische artiesten helpen je door moeilijke momenten. Ga ze live aan het werk zien na de examens!

 

1. Nieuw talent gespot: IKRAAAN

Artiesten als Tupac deden IKRAAAN haar passie voor muziek ontdekken, haar ❤️ voor de Nederlandse taal inspireerde haar om eigen songs te maken. De 21-jarige R&B, hiphop, en soulzangeres uit Mechelen heeft net haar eerste album uitgebracht en kan niet wachten om haar baby, Geestelijke Gezondheidszorg, met jou te delen.

 

2. Afscheid van de legendarische Praga Khan

In 1989 bracht Praga Khan zijn eerste single ‘Bula, Bula’ uit. Wat volgde was een verbluffende muziekcarrière in binnen- en buitenland. 33 jaar na de grootste hit stopt Praga Khan er nu mee. Met een allerlaatste concert, getiteld The End, neemt de groep op 9 en 10 september afscheid in de AB. “Aan alle mooie liedjes komt een eind. In de AB geef ik er dit jaar nog een laatste keer een lap op! ” Liefhebbers van new beat en techno, koop de laatste tickets voor 10 september en rep je naar de AB voor het afscheidsconcert van de legendarische Praga Khan.

 

3. Noa Lee, een warm dekentje

Voor een avond vol dromerige melodieën en originele ritmes moet je op 1 oktober in Oostende zijn. De indie-pop band onder leiding van Nina Kortekaas heeft nog maar 3 singles uit, maar deze konden rekenen op enorm veel succes. Noa Lee staat klaar om met hun unieke sound de wereld te veroveren, gedragen door een sterke vrouwenstem.

 

4. Alles mag met SHHT

Je weet nooit wat je op het podium moet verwachten van Shht. Dat is net waarom deze gekke Gentenaars intussen op handen gedragen worden door hun fans. Shht brengt verschillende sounds samen tot een muzikale bom die alle grenzen van genres overschrijdt. De liveshows zijn energiek, dynamisch en er wordt behoorlijk buiten de lijntjes gekleurd. Dans de benen van je lijf op 6 oktober in Bar Bricolage.

 

5. Het hiphopduo dat blijft verrassen: blackwave.

Funky hiphopsound en stomende concerten, dat is blackwave. Hun derde en nieuwste album Are We Still Dreaming? (2019) viel in de smaak en Hits als Elusive en Whasgood?! openden de deuren naar de grootste festivals. De veelbesproken en geprezen hiphopact van eigen bodem komt naar de AB op 7 oktober.

      

Meer concerten om uit te kiezen