U bent hier:

5 zomerbars met een plus

Des zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven liever toch niet al te lang op onze culturele honger zitten. Ideale combi-formule is de zomerbar met een culturele plus: er zijn drankjes en hapjes, er is goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en dan gooit het cultuurhuis in kwestie daar nog eens een concertje, performance of comedyvoorstelling tegenaan. Mooi meegenomen: vaak situeren deze zomerbars zich ook nog eens op een hooggelegen plek met een schitterend uitzicht op de stad. Laat die zomer maar beginnen!

  • BAR/A/Muze Vanaf 13 juli is het dak van M in Leuven opnieuw de place to be voor comedy, literatuur met een hoek af, muziek en steengoede cocktails.

  • Out Loud! Ook de Beursschouwburg in Brussel bezigt terecht zijn dakterras, maar haast je wel, want het is maar open tot 1 juli. Tot dan belooft de Beurs gratis muziekfilms, concerten en feestjes op het dakterras met uitzicht over de stad. 's Middags gaan de deuren al open voor picknicks, lunch & apéro.

  • Gentsche Festspiele Tijdens de Gentse Feesten (14-23 juli) is Gent één groot terras vol muziek en ambiance, maar in de kleine Biezekapelstraat (vlak achter de kathedraal) biedt het terrasje van de MIRY Concertzaal een echte verborgen parel. Op dat rustige plekje organiseert de zaal bewust géén concerten, maar je hoeft maar op te staan en een paar meter te lopen om binnen een pianorecital mee te pikken. Bovendien worden er boven in de middeleeuwse toren van het Conservatorium, onder de noemer 'Schoonzicht', concerten georganiseerd - eerst wel even de honderd trappen beklimmen. En daar krijgt een mens dan weer dorst van...

  • 80 Days of Eat Love Pic-Nic Nog in Gent verschijnt er tijdens het fotofestival 80 Days of Summer een pop-upbar in de binnentuin van het veel te weinig gekende Museum d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat. Je kan er de fotoexpo bezoeken en daarna neerstrijken in een gezellige picknicktuin met lage tafels en dekentjes.

  • Zomerbar M HKA De dakterrassen van het M HKA in Antwerpen worden tijdens de zomermaanden herschapen tot een (hopelijk zonnige) zomerbar met een uitzonderlijk zicht op de rivier en de stad. Funky meubilair, een frisse Scheldebries en de fascinerende installatie Skyspace van ‘de beeldhouwer van het licht’, James Turell zorgen voor het ultieme zen-gevoel.


      Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstipsSchrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.
Culturele zomerbars