U bent hier:

5 x gratis in Antwerpen

Arme Antwerpse studenten: niet alleen zijn ze bij schitterend weer gedoemd om in muffe bibliotheekzalen achter de boeken te kruipen, het einde van het kotjaar luidt meestal dan ook nog eens het begin van periode platzak in - budgetteren is niet veel jonge mensen gegeven. Maar geen nood, hieronder ontdek je hoe je de blokperiode (en wie weet ook de zomer in geval van tweede zit) kan doorkomen mét wat ontspanning, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Niets, om precies te zijn!

 1. Gratis concerten (en theater)

  In heel wat cafés zoals podiumcafé AMI kan je gratis concertjes meepikken, en zolang de Zomer van Antwerpen loopt is er natuurlijk Muziek in de Wijk. De voorstelling Misconnected van Kyoko Scholiers kan je trouwens tijdens diezelfde Zomer gratis meepikken. Wie het liever wat klassieker heeft rept zich de Derde van Beethoven in de mooie Sint-Andrieskerk - een meesterwerk dat je zomaar voor niets in de schoot valt.

 2. Open Tuinen

  Je zou het niet meteen verwachten, maar binnenin het Museum Plantin-Moretus strekt zich een van de mooiste en meest intieme tuinen van Antwerpen uit. Op 24 & 25 juni zwaait die binnentuin voor je open - pak je eigen bokes in en verover je een plek tussen bloemen en planten uit de tijd van Plantijn.

 3. Schaaktornooi

  Niets leuker dan een schaakspel - kwestie van de scherpheid van je brein te testen én wat nieuwe mensen te leren kennen. In Oost-Europese landen zie je de 'openbare schakers' zomaar op straat zitten, maar wij hebben die traditie niet. Antwerpen doet nu een eerste nobele poging met een tornooi 'vrij schaken' op 12 augustus. Wie durft?

 4. Nacht van de Antwerpse Kerken

  Geen opendeurdagen voor de Antwerpse kerken - zij gaan meteen voor de open nacht, kwestie van de mystiek nog tastbaarder te maken. Op 12 augustus zwaaien de portalen van kleppers als de OLV-Kathedraal en de Carolus Borromeus voor je open - gratis en voor nop.

 5. Cinema Urbana

  Filmpje meepikken voor niets doe je tijdens de zomer bij Cinema Urbana in de Panamaloods - nogmaals met dank aan Zomer van Antwerpen!

  Extraatjes: Cultuurmarkt van Vlaanderen  - om het komende cultuurseizoen alvast vol te plannen, van zodra je weer geld hebt - en de Zonsondergang aan 't Scheld: misschien nog wel de allermooiste activiteit in Antwerpen, alle avonden rond tien uur zomaar mee te pikken.

 

 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle gratis activiteiten in Antwerpen
4+

woensdag 21 maart 2018

Leeslekker • voorleesuurtje

Wilrijk, Openbare Bibliotheek Bist

Theatervoorstelling

woensdag 21 maart 2018

Zingen met kleuters

Wilrijk (Antwerpen), Huis van het Kind Wilrijk

Cursus of workshop

6+

woensdag 21 maart 2018

Zonzo Compagnie: Klopotec (sprookjeskasteel)

Borgerhout (Antwerpen), Administratief centrum district Borgerhout

Theatervoorstelling

6+

woensdag 21 maart 2018

Kinderfeest met jeugdauteur en illustrator Kris Nauwelaerts

Antwerpen 18, Bibliotheek Brederode

Cursus of workshop

woensdag 21 maart 2018

Lezing Body awareness & eutonie - Antwerpen

Antwerpen, Well2DAY-centrum Antwerpen

Cursus of workshop

woensdag 21 maart 2018

Van Big Bang tot aards leven

Antwerpen, Den Hopsack

Lezing of congres

woensdag 21 maart 2018

Leesgroep Femina Libera

Antwerpen, Boekhandel De Groene Waterman

Lezing of congres

3+

woensdag 21 maart 2018

Leeslekker

Antwerpen, Elsschot

Lezing of congres

9+

woensdag 21 maart 2018

Jeugdboekenmaand: Bruggen van papier

Antwerpen, Bibliotheek Permeke

Cursus of workshop

9+

woensdag 21 maart 2018

Goochelen met wiskunde

Antwerpen, Bibliotheek Permeke

Cursus of workshop

Bekijk alle activiteiten
Gratis in Antwerpen