U bent hier:

5 x gratis in Antwerpen

5 x gratis in Antwerpen

Arme Antwerpse studenten: niet alleen zijn ze bij schitterend weer gedoemd om in muffe bibliotheekzalen achter de boeken te kruipen, het einde van het kotjaar luidt meestal dan ook nog eens het begin van periode platzak in - budgetteren is niet veel jonge mensen gegeven. Maar geen nood, hieronder ontdek je hoe je de blokperiode (en wie weet ook de zomer in geval van tweede zit) kan doorkomen mét wat ontspanning, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Niets, om precies te zijn!

 1. Gratis concerten (en theater)

  In heel wat cafés zoals podiumcafé AMI kan je gratis concertjes meepikken, en zolang de Zomer van Antwerpen loopt is er natuurlijk Muziek in de Wijk. De voorstelling Misconnected van Kyoko Scholiers kan je trouwens tijdens diezelfde Zomer gratis meepikken. Wie het liever wat klassieker heeft rept zich de Derde van Beethoven in de mooie Sint-Andrieskerk - een meesterwerk dat je zomaar voor niets in de schoot valt.

 2. Open Tuinen

  Je zou het niet meteen verwachten, maar binnenin het Museum Plantin-Moretus strekt zich een van de mooiste en meest intieme tuinen van Antwerpen uit. Op 24 & 25 juni zwaait die binnentuin voor je open - pak je eigen bokes in en verover je een plek tussen bloemen en planten uit de tijd van Plantijn.

 3. Schaaktornooi

  Niets leuker dan een schaakspel - kwestie van de scherpheid van je brein te testen én wat nieuwe mensen te leren kennen. In Oost-Europese landen zie je de 'openbare schakers' zomaar op straat zitten, maar wij hebben die traditie niet. Antwerpen doet nu een eerste nobele poging met een tornooi 'vrij schaken' op 12 augustus. Wie durft?

 4. Nacht van de Antwerpse Kerken

  Geen opendeurdagen voor de Antwerpse kerken - zij gaan meteen voor de open nacht, kwestie van de mystiek nog tastbaarder te maken. Op 12 augustus zwaaien de portalen van kleppers als de OLV-Kathedraal en de Carolus Borromeus voor je open - gratis en voor nop.

 5. Cinema Urbana

  Filmpje meepikken voor niets doe je tijdens de zomer bij Cinema Urbana in de Panamaloods - nogmaals met dank aan Zomer van Antwerpen!

  Extraatjes: Cultuurmarkt van Vlaanderen  - om het komende cultuurseizoen alvast vol te plannen, van zodra je weer geld hebt - en de Zonsondergang aan 't Scheld: misschien nog wel de allermooiste activiteit in Antwerpen, alle avonden rond tien uur zomaar mee te pikken.

 

 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle gratis activiteiten in Antwerpen

zondag 23 september 2018

Grote probeerdag bij de 1ste Zeescouts!

Antwerpen 5 (Antwerpen), VVW Galgenweel vzw

Opendeurdag

zondag 23 september 2018

ZINSPELING 2018

Antwerpen, podiumcafé De Nieuwe Linde

Festival

Van 22 september 2018 tot 23 september 2018

Nokia Antwerp Skate Contest

Antwerpen, Jordaenskaai

Sportactiviteit

Van 22 september 2018 tot 23 september 2018

Vertelling: het verhaal van Lohengrin

Antwerpen, Operaplein 1

Lezing of congres

zondag 23 september 2018

Sunday Matinee at Bar Noord

Antwerpen 6 (Antwerpen), Bar Noord

Party of fuif

Van 22 september 2018 tot 23 september 2018

UCI World Cup Trial Bike

Antwerpen, Grote Markt

Sportactiviteit

Van 22 september 2018 tot 23 september 2018

Red Star Line Feest!

Antwerpen, Red Star Line Museum

Festival

zondag 23 september 2018

Urban sports in Park Spoor Noord

Antwerpen 6, Park Spoor Noord

Sportactiviteit

Van 1 juni 2018 tot 23 september 2018

Experience Traps

Antwerpen 2, Middelheimmuseum

Tentoonstelling

Van 17 juni 2018 tot 23 september 2018

Close to the Heart - Kaarina Kaikkonen

Antwerpen 5 (Antwerpen), Sint-Anna-ten-Drieënkerk

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Gratis in Antwerpen