U bent hier:

5 x cultuur voor wielerfans

5 x cultuur voor wielerfans

5 x cultuur voor wielerfans

Dringend nood aan een stevige koersboost? Deze musea, expo’s en prikkelende cultuurtochten stillen je culturele koershonger.


Opgelet: Door de coronaregels moet je op heel wat plekken op voorhand reserveren. Neem een kijkje op de website voordat je je pedalen vastklikt.

 

1. KOERS. Museum van de Wielersport

Koersfanaten zullen in KOERS. in Roeselare kirren van plezier. Beklim een kasseimuur van 90°, bewonder uitzonderlijke trofeeën, getuigenissen en beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken. (Dit museum bezoek je gratis met een museumpas, net als meer dan 195 andere musea.)

Bovendien is het wielermuseum een ideale uitvalsbasis voor fietsers. Vlak naast het KOERSkaffee vind je fietslockers en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het museum sluit bovendien aan op het West-Vlaams fietsknooppuntennetwerk voor recreatieve en sportieve fietsers. Je kan er zelfs fietsen, elektrische fietsen en tandems huren.

Bezoek KOERS. in Roeselare >

 

2. De Zomer van Lucien - Wandel- en Fietsroute

Laat je onderdompelen in de wereld van gewezen wielrenner Lucien Van Impe, te voet of met de fiets. Een wandelroute van 8 km door Mere voert je langs een aantal infoborden bij belangrijke plaatsen in het leven van Lucien. Het pittig parcours van de 36 km lange fietsroute gaat van kerk naar kerk in Erpe-Mere, met een kleine uitstap naar Impe, de huidige woonplaats van Lucien … Van Impe.

Fiets of wandel erop los >

 

3. Het Centrum van de Ronde van Vlaanderen

Een absolute must voor elke wielerliefhebber. Ontdek op een interactieve manier de geschiedenis van Vlaanderens mooiste en verdwaal in de prachtige tentoonstellingen. Of trek buiten je beste koerstenue aan. Je kan er immers ook een fiets huren en zelf de beentjes strekken.

Ontdek het Centrum van de Ronde van Vlaanderen >

 

4. Putse Wielerhelden

Eind juni kan je in Putte terecht voor de expo Putse Wielerhelden. Het is dan exact veertig jaar geleden dat daar het startschot voor het Belgisch kampioenschap wielrennen werd gegeven. Niemand minder dan Roger De Vlaeminck ging toen met de Belgische driekleur aan de haal.

Geniet van de Putse wielerhelden >

 

5. Kapel van de Ronde van Vlaanderen

Is wielrennen voor jou ook meer een religie? Dan kan een bezoekje aan de kapel van de Ronde van Vlaanderen niet ontbreken in jouw weekendplannen. Je vindt er de namen van alle winnaars van de Ronde van Vlaanderen in graniet gebeiteld, samen met de vlag van hun land.

Neem zelf een kijkje >