U bent hier:

5 wintertips die je de kou doen vergeten

5 wintertips die je de kou doen vergeten

 

Traag maar zeker sluipt de winter het land in. De temperaturen naderen gestaag het vriespunt, de nacht duurt langer dan de dag en sjaals en mutsen behoren tot onze dagelijkse garderobe. Sommige mensen vinden dat heerlijk, maar wij hebben het toch meer voor zomer en zon. En toch trekken we naar buiten, want zelfs in de winter valt daar heel wat te beleven. We helpen je op weg met vijf tips die je de kou doen vergeten! 

 

Hier hou je het deze winter warm:

1. Op een goede oude kerstmarkt

Niets zo goed tegen de winterblues als een gezellige kerstmarkt. Kitscherige truien en kerstballen, warme glühwein en hete smoutebollen: laat je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer en vergeet heel even de kou. LeuvenBrusselAntwerpenHasselt of Gent: overal stijgt de temperatuur zienderogen - maar dat kan ook aan de jenever liggen. Vind hier de gezelligste kerstmarkt in jouw buurt!

 

2. Tijdens een krakende winterwandeling

Trek naar buiten voor een portie ultrafrisse lucht. Een warme sjaal en muts, een thermos thee in je rugzak en je bent er helemaal klaar voor: geen beter geluid dan het gekraak van bevroren blaadjes onder je voeten. Een tip: het Arboretum van Kalmthout is ook tijdens de koude maanden betoverend. Onderweg geniet je van een heerlijke winterpicknick, achteraf warm je weer op aan de vuurschalen in de decembertuin. En Bokrijk opent tijdens de januariweekenden haar deuren voor een nostalgische wandeling doorheen het park. 

 

3. In een circustent

Hoe koud en miserabel het buiten ook mag zijn, van een goede circusvoorstelling word je altijd vrolijk. In Leuven hebben ze dat goed begrepen en programmeren ze er zelfs drie: Wintercircus presenteert een fantastische acrobaat, een alziende mentalist en een voorstelling in spiegelbeeld. En ook Circus Ronaldo viert kerst. Het gezelschap slaat zijn winterdorp op in het Burgemeesterspark in Lommel. Daar nodigen ze een resem nationale en internationale artiesten uit voor een kerstdiner: ze zingen en maken muziek, en dagen elkaar uit voor spectaculaire circustoeren

 

4. In een warm bos

Een streepje muziek helpt altijd om ijzige temperaturen te verzachten. In Gent verrijst iedere winter zowaar een bos, midden in de stad. Zebrawoods maakt van de zebrastraat een gezellige winterbar met lekker eten, warme drankjes en hete vuurkorven, en met een podium waarop elke dag twee artiesten kruipen. Gabriel Rios, Jef Neve, TheColorGrey, Tourist LeMC... Wij krijgen het al warm!

 

5. Op glad ijs

Op genoeg vrieskou voor dichtgevroren plassen en vijvers durven wij hier in België niet te hopen, maar gelukkig zijn er voldoende ijspistes en schaatsbanen waar je bij alle temperaturen terechtkan. Of nog beter: waag je eens op de schaatbaan van een van de grote kerstmarkten en winterfestivals! Niets heerlijker dan een uurtje klungelen op glad ijs, en een warme chocomelk nadien. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Wintertips