U bent hier:

5 vrolijke lentewandelingen

5 vrolijke lentewandelingen

Daar is... de lente

Zo langzamerhand wordt het warmer, de zon piept door de wolken, de natuur staat volop op uitbarsten. Overal komen bloemknollen en -knoppen tevoorschijn en de dieren ontwaken uit hun lange winterslaap. Je begrijpt wat we bedoelen: it’s time for spring!

Frisse neus halen?

We begrijpen dat het kriebelt om de wandelschoenen aan te trekken en een stapje in die ontluikende wereld te zetten. Hieronder tippen we jou alvast de beste wandeltips van het voorjaarsseizoen:

 1. Onkruid vreten!

  Je zou het niet geloven, maar zelfs midden in de stad kan je je buikje vullen met het eetbare onkruid dat gewoon tussen de stoeptegels bloeit. Overwin je weerstand en schrijf je in voor deze verrassende culinaire wandeling!

 2. Speurtocht naar de voorjaarsbloeiers

  Ben jij een bloemenfan? Dan is een uitstap naar het Duivenbos iets voor jou. In twee groepen ga je op zoektocht naar voorjaarsbloeiers en ontdek je op welke manier ze zelfs doorheen de koude temperaturen toch in staat zijn om uit te bloeien tot beeldschone bloesems.

 3. Wandeling door het fruitbedrijf

  In april opent dit fruitbedrijf in Rijkevorsel zijn deuren voor de wandelaars. Sinds 1986 worden fruiten en groeten er op een milieubewuste manier geteeld en nadien in een moderne koelkast bewaard. Eerst wandel je een route van een vijftal kilometer en vervolgens mag je nog twee kilometer lang de boomgaard Bruneel-Cox bewonderen. Na de stevige tocht krijg je een frissende appelsap aangeboden als beloning!

 4. Stadswandeling

  Misschien heb je een afkeer van morsige weilanden en vuile wandelschoenen - dat kan! Maar je kan de lente ook opsnuiven in een meer stedelijke context - kijk maar naar Beveren. daar leiden ze je rond langs historische monumenten en bezienswaardigheden, en intussen word je verwend met lokale specialiteiten via verschillende proefmomentjes.

 5. Moeder Natuur in al haar glorie

  Tijdens deze wandeling in Mispeldonk tonen de bloemen zich op hun mooist. De kikkers en padden springen je voor de voeten en de natuur heeft nog onverwachte verrassingen in petto: hoor je daar niet de eerste tjiftjaf?  Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

 

Nog meer lentewandelingen

zondag 4 november 2018

Herfstwandeling Sportraad Riemst naar Bütgenbach

Riemst, vertrek: Vavantas Herderen

Sportactiviteit

zondag 24 maart 2019

LENTEWANDELING

Vlezenbeek, Parochiezaal

Fiets- of wandelroute

donderdag 25 april 2019

Sporteltopper: Lentewandeling voor 60-plussers

Sint-Truiden, sportcomplex Sint-Pieter

Sportactiviteit

zondag 28 april 2019

lentewandeling

Nijlen, Provinciaal Groendomein Kesselse Heide

Sportactiviteit

zaterdag 11 mei 2019

Lentewandeling

Kruibeke, kerkplein Bazel

Sportactiviteit

5+

Van bottende boom tot vallend blad

Mechelen, Domein Tivoli

Begeleide uitstap of rondleiding

Lentewandeling

Sint-Pieters-Leeuw, KWB Lokaal Zuun

Sportactiviteit

Lentewandeling

Sint-Pieters-Leeuw, KWB Zuun lokaal "Trapken Af"

Sportactiviteit

6 vrolijke voorjaarswandelingen