U bent hier:

5 vrolijke lentewandelingen

5 vrolijke lentewandelingen

5 vrolijke lentewandelingen

Nog heel even en de fruitstreek verandert in een grote bloesemzee, terwijl het Hallerbos zijn kleurige tapijt van paarse hyacinten uitrolt. Een uitstekend moment voor een frisse wandeling.


Parken, bossen en natuurgebieden blijven open. Je kan dus nog steeds genieten van een wandeling. Houd daarbij wel onderstaande richtlijnen aan:

  • Wandel alleen of in gezinsverband, maar niet in groepen. Wandel zeker niet samen met personen die tot een risicogroep behoren (ouderen, personen met een verminderde weerstand, etc.).
  • Houd afstand van andere wandelaars. Is dit niet mogelijk door de drukte in het bos of park, keer dan terug op een rustiger moment.
  • Enkel wandelingen in de buurt van jouw locatie zijn nog toegestaan om onnodige verplaatsingen te vermijden.

1. Met bloementapijt

Binnenkort zakken weer bussen vol wandelgrage dagjestoeristen af naar het Hallerbos om er de prachtige paarse boshyacinten en gele narcissen te bewonderen. En we kunnen ze geen ongelijk geven - het is een indrukwekkend schouwspel.

Maar even tussen ons: in het Muziekbos in Ronse vind je minstens evenveel bloemen, en aanzienlijk minder mensen. 

 

2. Met beeldenweelde

Een tochtje doorheen het Nachtegalenpark in Antwerpen raden we in elk seizoen aan, maar in de lente moet je er écht naartoe. Het park is eigenlijk een verzameling van drie kleinere parken: Vogelzang, Den Brandt en Middelheim, samen goed voor 90 hectaren wandelplezier.

Vlei je neer op een van de grasvelden voor een picknick, struin langs het sprookjesachtige kasteel in Den Brandt en sla zeker het Middelheimmuseum niet over, met haar indrukwekkende beeldencollectie. 

 

3. Met bloesemgordijn

Ieder jaar zo rond april verandert de Vlaamse fruitstreek in een zee van bloesems: ze vormen het ideale decor voor een wandeling of fietstocht. En zoals het de Limburgse gastvrijheid betaamt kan je er ook even pauzeren op een bloesemterras, binnenwippen bij een van de fruitbedrijven en blijven kamperen in de boomgaarden. Voor de nachtvlinders zijn er zelfs bloesemnocturnes. 

Eerder op zoek naar bloesems van de Japanse vari√ęteit? Dan moet je naar de Japanse Tuin in Hasselt of het Arboretum van Kalmthout. 

> Ontdek bloesempret in jouw buurt

 

4. Met wollige vriendjes

Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Oost-Vlaanderen. Het is er heerlijk wandelen tussen de heide en de bomen, en de kleinsten dwalen vrolijk langs het kabouterpad op zoek naar nog kleinere vriendjes. Maar het allerbeste: vanaf april spot je er met wat geluk de kudde schapen die het bos onderhoudt. 

 

5. Met klimplezier

Voor een stevige klim hoef je heus niet helemaal naar de Baraque de Fraiture. Al eens aan een mijnterril gedacht? Zet koers naar Beringen of Genk en smeer alvast je benen in voor een aardig stukje bergop. Eenmaal boven word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Geen betere plek om de lente te zien ontluiken.Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

 

Nog meer lentewandelingen

zaterdag 6 juni 2020

Buurtsport: lasershooting

Beerse, De Nief Bloemenwijk

Sportactiviteit

zondag 14 juni 2020

Streekontbijt met lentewandeling - Geannuleerd!

Hoepertingen (Borgloon), Intesa - zaal Herkvallei

Begeleide uitstap of rondleiding

zondag 14 juni 2020

Lentewandeling Cassenbroek (AFGELAST)

Rijmenam, Kerk Rijmenam

Begeleide uitstap of rondleiding

vrijdag 19 juni 2020

Begeleide lentewandeling Alfons De Grauwelaan - wijk 't Hoeksken

Berlare, Alfons De Grauwelaan - wijk 't Hoeksken

Begeleide uitstap of rondleiding

vrijdag 19 juni 2020

Lentewandeling - Alfons De Grauwelaan - Wijk Hoeksen

Berlare, Alfons de Grauwelaan - Hoeksken

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 7 mei 2020 tot 25 juni 2020

Lentewandeling

Laakdal, Chiro Klein Vorst

Fiets- of wandelroute

dinsdag 30 juni 2020

Buurtsport: lasershooting & beachvolley

Vlimmeren (Beerse), polyvalente hal De Pegger

Sportactiviteit

zaterdag 15 augustus 2020

Buurtsport: speelkoffer & archery tag

Beerse, speelplein schutsboom

Sportactiviteit

zaterdag 5 september 2020

Buurtsport: wandeling (10km)

Beerse, ZOMERBAR a/d vaart

Sportactiviteit

woensdag 16 september 2020

Buurtsport: speelkoffer

Beerse, Wijk De Voorkens

Sportactiviteit

Bekijk meer tips