U bent hier:

5 tips voor een geslaagde paasmaandag

5 tips voor een geslaagde paasmaandag

5 tips voor een geslaagde paasmaandag

Vergeet die chocolade-indigestie!


Als er iets is waar wij blij van worden, dan is het wel een verlengd weekend: zomaar een extra dag om mee te doen wat je wil. Dus vergeet die chocolade-indigestie en ga op avontuur!

Wij maken alvast een selectie van vijf gouden tips. 

 

1. Zeg het met bloemen

Niets beter dan een stevige portie natuur tijdens een gestolen lentedag. Extra voordeel: je komt in deze tijd van het jaar overal bloesems en bloemen tegen. Dwaal door de bloesemwolken in de fruitstreek of trek naar het Hallerbos voor de wilde boshyacinten: allebei even indrukwekkend.

En dan is er nog Floralia: in en rond het kasteel van Groot-Bijgaarden vind je meer dan 200 soorten tulpen, narcissen en hyacinten, en de serre is goed voor meer dan 1000 vierkante meter aan exotische bloemencreaties.

 

2. Moesten er nog eieren zijn? 

Principiële paasvierders zullen misschien weigeren om vandaag nog paaseieren te rapen - mogelijk vallen zelfs de woorden "vijgen na Pasen". Toch worden er op heel wat plekken nog eieren geworpen: bijvoorbeeld vanuit modelvliegtuigen, tussen de alpaca's of in Bokrijk. En wie zouden wij zijn om die niet op te rapen? 

Hier kan je op paasmaandag nog eitjes rapen

 

3. Met zeezicht

Je bent tijdens de paasvakantie nog niet naar de Kust geweest? Dan heb je nog één kans. Je zal er geen spijt van krijgen: bewonder de street art van The Crystal Ship in Oostende, ga op wandel in het Zwin of kuier over de dijk met een ijsje.

Passeer ook zeker even langs Oostduinkerke, want daar is paasmaandag de dag waarop de garnaalvissers weer met hun paarden de zee in trekken. Ervaar een uniek stukje folklore - én de meest verse garnalen die je ooit proefde. 

 

4. Bosbaden en lammetjes knuffelen

Paasmaandag is ook je laatste kans om de Week van de Provinciedomeinen nog mee te pikken. Een bosbad in Diksmuide, een potje golfen in Wachtebeke of - onze persoonlijke favoriet - lammetjes knuffelen in Retie: alle laatste avonturen in de provinciedomeinen vind je hier.  

 

5. Op blote voeten

Wij zijn zo blij dat het lente is, dat we overal op blote voeten zouden willen rondhuppelen. Helaas is dat praktisch niet erg haalbaar, dus beperken we ons tot de blotevoetenpaden. Schoenen uit, natuur in: laat de grond je voeten strelen, kietelen en prikken. 

Check hier alle blotevoetenpaden! 

 


Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.