UiT

5 remedies tegen de winterblues

Januari is niet onze favoriete maand. De feestdagen zijn voorbij en de lente lijkt nog een eeuwigheid verwijderd. Ook last van een winterdipje? Geen nood: hier zijn vijf activiteiten waar je meteen blij van wordt.

1. Zing

Er zijn weinig dingen die zo verbindend werken als samen zingen. In een grote groep bekenden en onbekenden voluit je keel open zetten, of het nu mooi is of niet: het is simpelweg heerlijk. 'Allez, chantez!' organiseert maandelijks zangavonden in verschillende steden. 

 

2. Lach

Van lachen word je gelukkig, dat is bewezen. En als het lachen ons vergaat, dan zetten wij de zware middelen in: een avondje comedy. Er zijn gelukkig mensen die je professioneel aan het lachen brengen. Ontdek onze acht favoriete comedyshows van het voorjaar.

  

3. Beweeg 

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam: ga de kou en treurnis dus te lijf met een stevige portie beweging. En dat moet niet altijd een rondje joggen zijn: kies bijvoorbeeld eens voor een heerlijke winterwandeling, een zwoel potje buikdans of een rustgevende yogasessie. 

 

 4. Doe alsof het zomer is

Bij gebrek aan zomer kan je nog altijd doen alsof. Neem een verfrissende duik in de Gentse Blaarmeersen, ga uitzweten in de sauna of zet je beste beentje voor tijdens een zwoele salsa-avond. Vamos a la playa!

 

5. Knuffel een dier

Er zijn weinig dingen waar je zo vrolijk van wordt als van een knuffel met een katje, een zacht schaap of een koe (!), of van een wandeling met een enthousiaste puppy. Gevorderde dierenknuffelaars raden we ook de alpacaboerderij aan.

 

6. Zoek het licht 

De feestverlichting is intussen allemaal opgeborgen, maar in Brussel hebben ze een oplossing gevonden voor de donkere avonden: daar kan je van 13 tot 16 februari naar het lichtfestival Bright Brussels. Een parcours doorheen de stad leidt je langs een tiental schitterende lichtinstallaties.

 

7. Blijf binnen

In geval van extreme wintermoeheid kan je ook gewoon rustig binnen blijven en een dagje sofahangen. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? Een kleinschalige bioscoop is minstens even gezellig en er is popcorn - dan is dat troostvoer ook meteen geregeld. Nog beter: nestel je eens op de sofa van iemand anders voor een gezellig huiskamerconcert.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.