FACTS met kinderen

5 redenen om je kinderen mee te nemen naar FACTS

Springkastelen, workshops, op Pokémon jagen, elektrische karting, videospelletjes, Samson & Marie of de cast van Nachtwacht ontmoeten... FACTS is niet alleen een paradijs voor volwassen fans van popcultuur, maar zeker ook voor kids. Bovendien mogen ze tot 11 jaar helemaal gratis mee naar binnen!

1. Magische ontmoetingen & verkleedplezier

Zou jouw kroost ook liefst elke dag verkleed als Disneyprinses, Mega Mindy of Spiderman rondlopen? Op FACTS kan het en bovendien zullen ze met grote ogen kijken naar alle prachtige outfits van andere bezoekers en professionele cosplayers. Waar anders kan je in 1 dag op de foto met allerlei superhelden, R2-D2, Wall-e, een Pokémon en een elfje? 

TIP: Ga als volwassene zeker ook verkleed en krijg korting op je toegangsticket.

2. Op de foto met Samson & Marie of de cast van Nachtwacht

Naast tal van internationale beroemdheden uit TV-series en films zakken dit jaar ook Samson & Marie en de cast van Nachtwacht af naar Gent. Dé kans voor je oogappel om hen in levende lijve te ontmoeten. En nog meer goed nieuws, want twee geluksvogels mogen bij hen een gesigneerd Studio 100-pakket t.w.v. 100 euro afhalen. 

Win een gesigneerd Studio 100 prijzenpakket

3. Van coole arcade games & bordspellen tot Virtual Reality

In de Gaminghall leer je je oogappel de coolste arcade- en videogames uit "de goeien ouden tijd" kennen. Maar je kan ook Pokémon jagen, een virtuele dance battle aangaan en de allernieuwste videogames en VR-snufjes ontdekken.

Schermtijd opgebruikt? Laat dan die dobbelstenen maar rollen en schud de kaarten, want in de Fanzone kan je heel wat leuke bordspellen uitproberen. 

4. Zotte springkastelen & elektrische karting

Als er iets is waarmee je scoort bij kinderen, dan is het wel een springkasteel. Op FACTS kunnen ze zich helemaal uitleven in een opblaasbare Battle Arena, of in de Light Hunter. Dat laatste is een spel waarbij je al springend zo veel mogelijk knoppen moet indrukken binnen de tijd.

Iets oudere kinderen (vanaf 1m30) kunnen ook hun vrienden uitdagen op het steeds veranderende digitale karting circuit. Ready, set, GO!

5. Maak je eigen toverstok of leer Donald Duck tekenen

In het Fan Village organiseren verschillende fanclubs leuke workshops. Zo kan je bij The Compedium in een heus kasteel aan de slag met toverspreuken en magische brouwsels, of je eigen toverstaf of eenhoorndiadeem maken.

Zaterdag en zondag tussen 11u30 en 12u30 leert Arild Midthun, de Noorse Disney illustrator van het "Donald Duck & Co"-magazine, je Donald Duck en zijn familie tekenen.

De volledige planning van de workshops kan je heel binnenkort hier bekijken.