Het Rubenskasteel in Elewijt

5 redenen om het Rubenskasteel te ontdekken tijdens Stories Unfold

Tijdens Stories Unfold, van 1 augustus tot 29 oktober, word je in en rond het Rubenskasteel in Elewijt ondergedompeld in kunst, muziek, workshop, natuur en ander moois. Nog niet overtuigd? We geven je vijf goede redenen om het kasteel te gaan ontdekken.

1. Het is het mooiste decor voor kunst en muziek

In de schaduw van het Rubenskasteel staat een tijdelijk paviljoen met een bar en een podium: daar kan je vanaf 1 augustus genieten van muziek, kunst, theater en dans. Onder andere Meskerem Mees, Wannes Capelle en Raymond van het Groenewoud zorgen voor de mooiste klanken. 

2. De kunstenaars in het kasteel slaan graag een praatje

Ooit woonde Rubens zelf in het statige kasteel, tijdens Stories Unfold wordt het overgenomen door andere kunstenaars. Kunstenaarskoppel Tamara Esseling en Lars Senders zijn op zoek naar verhalen voor hun nieuwste installatie, en in de beeldentuin rond het kasteel ontdek je vanaf 18 augustus werk van 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland. 

Liever kunst om mee naar huis te nemen? Snuister op de makers- en beleefmarkt tussen het zelfgmaakt moois van allerlei lokale creatievelingen. 

3. Je kan gerust een hele dag (én nacht) blijven plakken

Want de gezellige zomerbar serveert frisse drankjes, artisanale bieren en allerlei lokale lekkernijen. Al een hongertje? Maak alvast je keuze uit de menukaart

Je mag zelfs blijven slapen: kies voor een comfortabel nachtje in de slaapkamer van Rubens, of sla je eigen tent op in de tuin voor een feeërieke kasteelnacht op de kasteelcamping. 

4. Je mag de handen uit de mouwen steken

Genoeg gezeten en gekeken? Schuif dan aan bij een van de vele creatieve workshops in en rond het kasteel. Glas-in-lood, juwelen maken, planten stekken, wol spinnen, acteren ... Er zit ongetwijfeld iets tussen dat je graag eens wil proberen. 

Alle activiteiten tijdens Stories Unfold