Zes plekjes in Antwerpen die je nog niet kende

5 plekjes in Antwerpen die je nog niet kende

Het MAS en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kennen we allemaal, maar ben je al eens op zoek gegaan naar de verborgen parels van Antwerpen? Deze musea, parken en buurten zijn het ontdekken waard.

Of je nu komt voor een weekendje weg of een daguitstap: Antwerpen is een prachtige stad met heel wat kleppers. Denk maar aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het MAS, de Meir en de Carolus Borromeuskerk... Maar ook buitenplekken als Park Spoor Noord en het Middelheimmuseum kan je bij de vaste waarden rekenen.

Dan nu over naar het Antwerpen dat je nog niet kende - dat van de kleine straatjes en de gezellige hoekjes. Deze zes unieke plekken (noem ze gerust verborgen parels) zijn absoluut een bezoekje waard:

 

1. Museum Vleeshuis

Je dacht dat je met het M HKA en het Middelheim zowat alle musea van Antwerpen gezien had? Je dacht verkeerd. Wij durven te wedden dat je nog niet in Museum Vleeshuis bent geweest en dat is volkomen onterecht. Dit museum vertelt immers de rijke muziekgeschiedenis van Antwerpen: reis doorheen 600 jaar klank, muziek en dans in de stad, van straatmuzikanten tot beiaardiers. 

 

2. De Sint-Pauluskerk

De Sint-Pauluskerk is natuurlijk wel een grote toeristische klepper, maar het is ons vooral om het prachtige binnenhof te doen, waar je op zonnige dagen in gewijde rust een boek kunt lezen.

 

3. Het Bos

Een plek vol ruw artistiek geweld: Het Bos, gelegen op een boogscheut van het MAS. Je vindt er de gekste muziekbands, de obscuurste performances en de meest experimentele stadslabo's - al moet dat voorlopig nog even virtueel

 

4. Een van de stilteplekken

Voor rust kan je natuurlijk terecht bij het standbeeld van onze grote literator Hendrik Conscience op het gelijknamige pleintje bij de prachtige erfgoedbibliotheek

Maar wist je dat er ook echt stilteplekken zijn in de stad? De Sint-Franciscuskapel in de Nationalestraat, bijvoorbeeld. Of de Oude Beurs in de Hofstraat. Of iets verder: het havendorp Lillo, een eilandje te midden de grote Antwerpse haven.

 

5. De Vlaaikensgang

Het oudste (en volgens velen meest romantische) steegje van Antwerpen is te vinden op de Oude Koornmarkt en stamt uit 1591. Het bestaat uit een reeks achterhuisjes met binnenpleintjes. Wie houdt van de beiaardconcerten op de nabijgelegen kathedraal nestelt zich in dit straatje en spitst ten gepaste tijde de oren.

Reeks
Citytrips