Schatten van Vlieg

5 nieuwe schattenjachten

Ben je een doorwinterde schattenjager? Zelfs dan kan je nieuwe zoektochten blijven ontdekken. Deze locaties verstoppen voor het eerst een schat van Vlieg.

Schatten van Vlieg?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen deze zomer op schattenjacht op meer dan 350 plekken in Vlaanderen en Brussel. Tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel ... Er ligt vast ook een schat bij jou in de buurt

 

1. Met Koning Amaryllo in de Plantentuin

De Plantentuin van Meise bestaat al meer dan 200 jaar en is een van de grootste botanische tuinen ter wereld. Bewonder duizenden planten- en bloemensoorten en verken de tropische serres van het Plantenpaleis.

Voor kleine speurneuzen is de PLantentuin extra leuk. Koning Amaryllo, de koning van Botanië, heeft het druk, want in de zomer bloeien de planten onvermoeibaar en ze maken volop zaden. Hij heeft jouw hulp nodig om het codewoord te vinden en de schatkist van Vlieg te openen!

 

2. Eén brug, twee boeiende verhalen

De brug van Vroenhoven, in het Limburgse Riemst, brengt twee boeiende verhalen samen: het begin van de Tweede Wereldoorlog, aan de Vroenhovense brug over het Albertkanaal, en de wereld van de kanalen en de binnenvaart.

Probeer zelf een binnenschip door een sluis te sturen en kijk hoe een robot een brug bouwt. Intussen ontdek je alles over de geheime wapens van de Duitsers en aangrijpende getuigenissen over de Duitse bezetting.

Vlieg neemt je mee door het belevingscentrum en daagt je uit om je reukzin goed te gebruiken. Want er valt best veel te besnuffelen ... 

 

3. Thee uit verre oorden in Kasterlee

Het Frans Masereel Centrum brengt hedendaagse kunst naar Kasterlee. Deze zomer is er de expo Лук Бук (da's Look Book in het Cyrillisch alfabet).

Kan je kleuren ruiken? Kan je kijken met je handen? Aan de hand van gekke opdrachten ontdek je de wereld tussen de vroegere Berlijnse Muur en de Chinese Muur! Vlij je neer op een Iraans rivierbed, proef thee uit verre oorden en verzin je eigen alfabet.

 

4. In een bijentuin

Je kan dit jaar voor het eerst een schat zoeken in de bibliotheek van Damme. Niet alleen in de bib, maar ook errond: naast de bibliotheek ligt namelijk een kleurrijke bijentuin. Die is zo aangelegd dat bijen er het hele jaar door voedsel vinden. En niet onbelangrijk: het is ook een avontuurlijke speelplek voor kinderen.

 

5. Speuren langs het Zilvermeer

Recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft eindeloos veel troeven, vooral veel natte. Je vindt er verkoeling aan de glijbanen en fonteinen op het witte strand of op je waterfiets. 

Deze zomer kan je er met een plannetje op pad. Volg de route, langs allerlei lekkere geuren en speur naar de 7 vliegen. Zo vind je een reeks cijfers waarmee je de code van de schatkist kan kraken.

Lees ook

6x schatten jagen bij regenweer

De leukste schattenjachten in openlucht

7 schattenjachten in verrassende musea