Human Playground

5 niet te missen expo’s dit najaar

Duik dit najaar in de nostalgische sfeer van de 90's in Gent of vier de 130ste verjaardag van Art Nouveau in Brussel. Meer exposnoepjes hieronder!

3. De Art Nouveau viert zijn verjaardag

Brussel viert een jaar lang de 130ste verjaardag van art nouveau met 'Art Nouveau Brussels 2023'. Het is namelijk 130 jaar geleden dat Victor Horta de eerste Belgische art-nouveauwoning afwerkte. Om deze bijzondere verjaardag te vieren presenteert de Koning Boudewijnstichting 40 iconische art nouveaumeesterwerken uit haar collectie: zowel topwerken als heel gewone gebruiksvoorwerpen passeren de revue. Achter elk object schuilt een bijzonder verhaal of een leuk weetje.

5. 90’s Revival

De jaren ‘90 zijn terug: we zingen luidkeels mee met de hits, Friends is terug van nooit weggeweest en we verlangen naar wilde feesten in megadancings. De expo 90’s in Gent neemt je mee op een nostalgische trip naar de 1990's. In dit decennium veranderde het dagelijks leven in sneltempo. Met het internet, de eerste gsm’s en de commerciële televisie ging er een hele nieuwe wereld open. Alles leek opeens mogelijk, maar is dat ook zo?