Bloesems

5 leuke lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling: door de bloesemgordijnen, met een spannende speurtocht of tussen wollige schaapjes.

1. Fruitpret in Borgloon

De fruitstreek in het Hageland verandert tijdens de lente in een zee van bloesems. Het ideale decor voor een wandeling, en in Borgloon kan je intussen nog op zoek naar een schat. Los onderweg alle raadsels op en kraak de code van de schatkist: dan moet je enkel nog zorgen dat je voor sluitingstijd weer bij de Dienst Toerisme bent, en je gaat met een leuke verrassing naar huis. 

Benieuwd hoe al die bloesems uiteindelijk in fruit veranderen? Spring dan eens binnen in de Stroopfabriek en leer alles over de fruitindustrie van Borgloon. 

2. Speuren in een kasteeltuin

Kasteel Beauvoorde in Veurne is gesloten voor verbouwingen, maar de mooie tuin rond het kasteel blijft wel open. Maar bij het leegmaken van het kasteel voor de renovatie raakte de ketting van Ridder Arthur kwijt: zijn vrouw Julienne wil het kostbare juweel zo snel mogelijk terugvinden, want ze beloofde om er goed voor te zorgen. 

Een luisterwandeling met een speurtocht neemt jullie mee door het kasteeldomein, dat in de lente extra in de bloemen staat. Helpen jullie om de ketting terug te vinden? 

5. Schapen tellen in het Drongengoedbos

In het Drongengoedbos in Aalter is het heerlijk rustig wandelen tussen de heide en de bomen. Kleuters dwalen er vrolijk langs het buggyvriendelijke kabouterpad, dat eindigt bij een sprookjesbos en grote speelzone. Maar het allerbeste: vanaf april loop je er er met wat geluk een kudde schapen tegen het lijf, die helpt het gebied te onderhouden.

Reeks
Lente