Noortje Palmers

5 gratis expo's in de kijker

De hele maand januari zetten we voor jou elke week 5 niet te missen expo's op een rij. Beetje krap bij kas? Geen nood, want de tentoonstellingen die deze week op ons lijstje staan zijn volledig gratis te bezoeken.

Bekijk steeds de meest actuele informatie over de te volgen richtlijnen op de website van de organisator.

 

1. Alles van waarde

Alles van waarde is een fototentoonstelling in de wandelgangen van het MAS die de mensen achter het erfgoed van Antwerpen laat zien, alsook de objecten die zij koesteren. Niet enkel de drijvende krachten achter musea en archieven komen aan bod, maar ook kruisboogschutters, ganzenrijders, hiphoppers, fanfareleden, koorzangers, imkers, straatvrijwilligers, enz.

Volledig in de ban? Online staan ook alle boeiende verhalen achter de foto’s klaar om te lezen.

 

2. Terug in de tijd

Super handig zo’n smartphone waarmee je alles kan. Van muziek afspelen tot video streamen en contact houden met je vrienden en familie. Dat kleine hightech apparaatje is het enige wat je tegenwoordig nodig hebt. Maar geef toe, het kan toch niet de charme evenaren van een oude grammofoon, jukebox of beeldbuis. Maak een reis terug in de tijd in het Nostalgisch Mediamuseum en bewonder technologie van (lang) vervlogen tijden.

 

3. Nooit geziene atlas voor oude muziek

Al die oude media roept ongetwijfeld ook associaties op met muziek van vroeger. De expo Time Regained geeft je een heel andere kijk op de muziekgeschiedenis. De circa 1500 tentoongestelde beelden reiken als geheel geen knipklare lezing aan, maar wrikken vastgeroeste ideeën over oude muziek los, met verrassende invalshoeken, onvoorziene afslagen en onvermoede wendingen.

 

4. Instant happiness

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Drink een verkwikkend kopje koffie en spring eens binnen op de gratis expo van Swa Van Dael in de bibliotheek van Geel. Vrolijke, kleurrijke figuren vullen op speelse wijze grote en kleine doeken. Ze voeren je mee naar een mysterieuze wereld en vertellen een betoverend verhaal. Je stapt ongetwijfeld weer goed gehumeurd de deur uit.

 

5. Op zoek naar je eigen essentie

Zijn we niet allemaal zoekende? Naar wie we mogen, willen en kunnen zijn? Naar onze plaats binnen de maatschappij, maar ook naar onze persoonlijke roeping? Het vraagt moed om de blik van anderen links te laten liggen en naar binnen te duiken. De expo Face off - Face yourself is een uitnodiging om het masker dat we dragen af te zetten en diep binnenin onszelf te kijken. Ga jij de uitdaging aan?

 

 

Ontdek hier nog meer expo's deze week