5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.
 

1. Vogelspotten in Het Zwin

Ook de vogels weten dat de lente eraan komt: ze trekken stilaan van hun winterverblijf in het zuiden weer naar ons land. Natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist is zowat de internationale luchthaven voor vogels. Neem je verrekijker mee, beklim de uitkijktoren en ga op zoek naar de ooievaars en andere trekvogels. 

Door Het Zwin loopt een huttenparcours van ongeveer een kilometer. In elk van de tien houten hutten ontmoet je een gids die met plezier iets vertelt over de gevleugelde bewoners van het natuurpark: bekijk de vogels van héél dichtbij in de voederhut, ga op zoek naar watervogels in de steigerhut en klim tot de hoogte van de ooievaars in de ooievaarstoren. 

 

2. Magnolia's in Meise

In de Plantentuin van Meise zijn het de magnolia's die het begin van de lente aankondigen. Vanaf 21 maart (of iets vroeger, als het weer meezit) leidt een parcours je langs alle soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia. 

Vanaf 24 maart kan je in de tuin ook op lenteavontuur met Koning Amaryllo, die samen met jullie speurt naar de eerste bloemen, bijen en hommels. 

 

3. Boshyacinten in het Muziekbos

Het Muziekbos in Ronse ligt op een heuvel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Middenin het bos vind je de mysterieuze Geuzentoren, een bouwwerk dat recht uit de middeleeuwen lijkt te komen, en er zijn ook twee speelzones om eindeloos in te ravotten. 

Het Muziekbos is op zijn mooist in april en mei, want dan zorgen de bloeiende boshyacinten er voor een adembenemend blauw bloementapijt. Minstens zo indrukwekkend als het bekende Hallerbos, en het is er veel minder druk ... Niet verder vertellen! 

 

4. Bloesemzeeën in de fruitstreek

Ieder jaar zo rond de maand april verandert de Vlaamse fruitstreek in een zee van witte en roze bloesems: het ideale decor voor een idyllische wandeling. En je hoeft niet alleen te wandelen, want er valt heel wat bloesempret te beleven in Limburg en Vlaams-Brabant: kleuterwandelingen, zoektochten en nog veel meer.

Spotten jullie liever de mooie roze bloesems van Japanse Kerselaars? Dan moet je op ontdekking in de Japanse Tuin van Hasselt of het Arboretum van Kalmthout.

 

5. Schaapjes tellen in het Drongengoedbos

In het Drongengoedbos in Aalter is het heerlijk rustig wandelen tussen de heide en de bomen. Kleuters dwalen er vrolijk langs het buggyvriendelijke kabouterpad, dat eindigt bij een sprookjesbos en grote speelzone. Maar het allerbeste: vanaf april loop je er er met wat geluk een kudde schapen tegen het lijf, die helpt het gebied te onderhouden.

 

Lees ook: 

7 leuke lentedingen om te doen met kinderen

Verder lezen 

13 x wandelen met de buggy

Verder lezen 

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Verder lezen 

 

MyFamily