Bloesems

5 fleurige lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.

 

1. Vogelspotten in Het Zwin

Ook de vogels weten dat de lente eraan komt: ze trekken stilaan van hun winterverblijf in het zuiden weer naar ons land. Natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist is zowat de internationale luchthaven voor vogels. Neem je verrekijker mee, beklim de uitkijktoren en ga op zoek naar de ooievaars en andere trekvogels. 

Door Het Zwin loopt een huttenparcours van ongeveer een kilometer. In elk van de tien houten hutten ontmoet je een gids die met plezier iets vertelt over de gevleugelde bewoners van het natuurpark: bekijk de vogels van héél dichtbij in de voederhut, ga op zoek naar watervogels in de steigerhut en klim tot de hoogte van de ooievaars in de ooievaarstoren. 

 

2. Magnolia's in Meise

In de Plantentuin van Meise zijn het de magnolia's die het begin van de lente aankondigen. Vanaf eind maart leidt bewonder je in de Plantentuin tientallen soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia. 

In de paasvakantie kan je er een spannende paasspeurtocht doen met grote paaseieren en verrassende opdrachten.

 

3. Kleuterbloesemwandeling in Alden Biesen

Het imposante kasteel van Landcommanderij Alden Biesen is sowieso al een belevenis. En in de lente is het nog leuker, want voor kinderen tot zes jaar is er de kleuterbloesemwandeling: een verhalende tocht in de fabelachtige hoogstamboomgaard met jeugdauteur Stijn Moekaars.

 

4. Bloesemzeeën in de fruitstreek en daarbuiten

Ieder jaar zo rond de maand april verandert de Vlaamse fruitstreek in een zee van witte en roze bloesems: het ideale decor voor een idyllische wandeling. En je hoeft niet alleen te wandelen, want er valt heel wat bloesempret te beleven in Limburg en Vlaams-Brabant.

Spotten jullie liever de mooie roze bloesems van Japanse Kerselaars? Dan moet je op ontdekking in de Japanse Tuin van Hasselt of het Arboretum van Kalmthout.

 

5. Schaapjes tellen in het Drongengoedbos

In het Drongengoedbos in Aalter is het heerlijk rustig wandelen tussen de heide en de bomen. Kleuters dwalen er vrolijk langs het buggyvriendelijke kabouterpad, dat eindigt bij een sprookjesbos en grote speelzone. Maar het allerbeste: vanaf april loop je er er met wat geluk een kudde schapen tegen het lijf, die helpt het gebied te onderhouden.

 

Lees ook

Reeks
Lente