Ook muizen gaan naar de hemel

5 familiefilms in de bioscoop

Zin om met het hele gezin gezellig weg te zakken in een filmzaal? Deze hilarische, ontroerende en wondermooie films voor kinderen én volwassenen kan je nu in de cinema gaan bekijken.

 

1. Vrolijke avonturen met Stip & Vlek (3+)

Twee dartele vriendjes met de toepasselijke namen Stip en Vlek buitelen van het ene in het andere avontuur. Ze spelen in de sneeuw, gaan naar de tandarts, verdwijnen achter het behang, kliederen met verf of ontdekken een machtig mooie sterrenhemel. 

Stip & Vlek zorgen in enkele korte verhaaltjes voor een vrolijke filmervaring voor de allerkleinsten. Geen lange film om bij stil te zitten dus, wel zeven fantasievolle verhaaltjes die helemaal in de leefwereld van kleuters passen - ideaal als allereerste uitstapje naar de cinema! 

 

2. Nostalgie met Kapitein Zeppos (9+)

Op zijn achttiende verjaardag erft Benjamin het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos met hele oude voorwerpen, waaronder een zeldzaam oud boek. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan de bekende cartograaf Mercator toebehoorde. Samen met Zeppos en zijn crush Slien moet Benjamin de geheimen van het boek ontrafelen, maar natuurlijk is er ook een geheimzinnige tegenstander die ze voor moeten blijven ... 

Zeppos is een spannende avonturenfilm voor iedereen vanaf 9 jaar. En ook de (groot)ouders kijken met plezier mee, want het verhaal is gebaseerd op Kapitein Zeppos, uit de iconische jeugdserie uit de jaren '60: nostalgie in een hedendaags jasje. 

 

3. Criminaliteit à volonté in De bad guys (6+)

Er was eens een team van vijf Foute Jongens: vriendelijke zakkenroller mr. Wolf, doowinterde kluizenkraker mr. Slang, meester in vermommingen mr. Haai, krachtpatser mr. Piranha en de ervaren hacker ms. Tarantula. Na jaren van overvallen plegen wordt de dievenbende toch eens gepakt en moet mr. Wolf een deal sluiten om uit de gevangenis te blijven: de Foute Jongens moeten de Goede Jongens worden. Maar kunnen ze zich wel aan de afspraak houden? 

De bad guys is een razend spannende animatiefilm vol actie en dolle dwaasheden: niemand heeft ooit zo hard gefaald in hun poging om goed te zijn als deze jongens. Een ware heist movie, maar dan helemaal op kindermaat.

 

4. Wonderlijke animatie in Ook muizen gaan naar de hemel (6+)

Na een onverwacht ongeval komen een muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. Daar moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om samen de uitdagingen van die prachtige, maar spannende wereld aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar onderweg worden ze de beste vrienden. 

Ook muizen gaan naar de hemel is een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap. 

 

5. Een verrassend duo in Mijn moeder is een gorilla (5+)

Weesmeisje Johanna droomt van een moeder. Op een dag staat er een gorilla aan haar deur die haar wil adopteren: het is even wennen, maar de twee hebben het geweldig naar hun zin samen. Maar het verrassende stel wekt natuurlijk de argwaan bij de nette burgers van het stadje, en de arm der wet houdt hen in de gaten ... 

Mijn moeder is een gorilla is een grappige en ontroerende tekenfilm, met de stemmen van moeder-dochterduo Ann Reymen en Pixie Ramboer. 

     

Meer familiefilms in de bioscoop

 

Beleef weer meer

Reeks
Beleef Weer MeerFilm