online films

5 evenementen voor fans van film

Fans van de optimale ervaring in de cinemazaal zullen nog even op hun honger moeten blijven zetten. Breng de meesterwerken alvast naar jou met deze vijf tips.

Cuisinema: Le Garçon et le monde

De naam verklapt het misschien al een beetje. Dompel je helemaal in in de Braziliaanse cultuur en geniet van heerlijke feijoada tijdens de film “Le Garçon et le monde”

De film viel al meerdere keren in de prijzen en vertelt het verhaal van een jongen die zijn geboortedorp verlaat om zijn vader te zoeken in Sao Paulo. Tijdens dit avontuur komt hij voor heel wat uitdagingen te staan. 

Vergeet zeker jouw maaltijd niet te reserveren! Bom apetite! 

 

Seuls: Le chantier des gosses

Seuls staat voor een reeks filmprogramma’s rond de Belgische filmgeschiedenis. Sabzian, een online magazine over cinema en beeldcultuur,  presenteert een film over Brussel “Le chantier des gosses”

De langspeelfilm van Jean Harlez speelt zich af in de jaren vijftig in de Brusselse wijk de Marollen. De Marollen is een speeltuin voor kinderen, tot op een dag werklui de buurt op stelten zetten. De kinderen verklaren hen de oorlog. Wees er snel bij want de film is gratis voor de eerste 100 toeschouwers.

 

Filmfestival maasmechelen 2021: Notre-dame du Nil Afrika 

Deze straffe film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, moet je gezien hebben. Het speelt zich af in Rwanda in 1973. Een bloedmooie verfilming van de roman Notre-Dame du Nil van Scholastique Mukasonga. Een verhaal over hoe kolonialisme, klassenindeling en economische ongelijkheid een broeihaard van wrok en vooroordelen creëerden die de Rwandese genocide van 1994 veroorzaakte. De film laat niemand onberoerd. 

 

Atlantique

Ada en Souleiman zijn een verliefd koppeltje, ook al is Ada onverbiddelijk uitgehuwelijkt aan een andere man. Souleiman zoekt een beter leven op en vertrekken met een gammel bootje klinkt steeds aantrekkelijker voor hem. Op een dag worden enkele lichamen van zijn vrienden gevonden op het strand. Iedereen gaat ervan uit dat hij de tocht niet heeft overleefd. Maar is dat ook zo? 

 

Hoge Hakken - Ciné Rio & Bal Mundial

Het online gedoe toch wat beu? Ciné Rio en Bal Mundial verwelkomen je met hoge hakken op het terras van de Koer met openluchtfilm en muziek! De Mexicaanse zangeres Denisse Vargas zal je laten wegdromen en het gevoel geven dat je je in het Mexico van  de jaren 30 tot 60 bevindt. De avond wordt afgesloten met de film Tacones lejanos van Pedro Almodovar uit 1991. Kijk uit naar een passionele moord, complexe relaties en een opvallende soundtrack in de film.