Ruiskamer

5 evenementen die je niet mag missen als student in Gent

Een nieuw schooljaar betekent naast hard blokken ook cultureel ontspannen. Hier moet je de komende week naartoe in Gent.

In samenwerking met popcultuurplatform NXTPOP

1. Student Kick-Off

De Gentse studenten kunnen zich opmaken voor een ongezien feestje dat het voorbije anderhalf jaar zo naar de vergetelheid zal doemen. De organisatie pakt ieder jaar steevast uit met een sterke affiche en dat is dit jaar niet anders. Op de line-up pronken onder meer Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, TheColorGrey, Metejoor, Regi, Jebroer en Michael Amani. Toegang tot het eendagsfestival krijg je voor 1 euro.

2. RUISKAMER: Betoverd wegdromen

Voo?uit programmeert op 6 oktober twee geweldige artiesten in de MIRY concertzaal, vlakbij het Sint-Baafsplein. Steiger is het project van muzikanten Gilles Vandecaveye-Pinoy, Kobe Boon en Simon Raman. Samen maken ze muziek die genres overstijgt en zich ergens tussen jazz, avant-garde en experimentele elektronica bevindt.

Ook op het programma staan Tsubasa Hori en Heleen Van Haegenborgh. Het tweetal improviseert in hun muziek met onverwachte klanken en ritmiek door gongs, galm, koto en pianosnaren. Ze nemen je mee naar een wereld waar tijd en ruimte niet van belang zijn.

3. VIDEODROOM: muziek en dans op Film Fest Gent 2021

Kunstencentrum Voo?uit en Film Fest Gent halen van woensdag 13 oktober tot en met zaterdag 23 oktober hun unieke samenwerking VIDEODROOM van stal. Dat zijn tal van exclusieve en eenmalige voorstellingen waar met livemuziek, film en performance geëxperimenteerd wordt.

Op de openingsavond kan je in de Theaterzaal terecht voor RESET. Dat is een liveshow waar ze al je zintuigen beloven te prikkelen. Beeld, geluid, textuur en zelfs geur worden gecombineerd tot een unieke multisensoriële ervaring. KRANKk verzorgt de muziek, het inclusieve gezelschap Platform-K zorgt voor de dans. Samen creëren ze met RESET iets ongeziens.

4. Nocturne in De Gentse Musea

Heeft een vriend of vriendin steevast een excuus om niet mee te gaan naar een museum? Dan krijg je van de Gentse musea een nieuwe kans op een avond cultuur. Want iedere eerste donderdag van de maand blijven de Gentse musea tot lang na zonsondergang open. Ongeveer alle Gentse musea nemen deel. Zo kan je de collecties van onder andere S.M.A.K., Industriemuseum, Huis van Alijn en het Gents Universiteitsmuseum onder het maanlicht ontdekken.

Ook Design Museum Gent en het museum van de Sint-Pietersabdij nemen deel aan de noctures in Gent. Wie de bezoeken slim plant, kan bovendien meerdere musea op een avond bezoeken. Zo liggen de gebouwen van het Gents Universiteitsmuseum, S.M.A.K. en MSK vlak bij elkaar.

5. Ontdek het werk van ontwerper Maarten Van Severen

Bij designliefhebbers doet de naam Maarten Van Severen zeker een belletje rinkelen. Het is een van de meest bekende Belgische ontwerpers en zijn objecten zijn wereldwijd bekend. Van Severen is een van de weinige Belgische ontwerpers die internationaal succes wist te bereiken.

De meubelontwerper en kunstenaar was wild in alles wat hij ontwierp en staat bekend om zijn ontwerpen die de strikte essentie wilden raken. Vandaar komt ook de naam van expo Het wild ding in Design Museum Gent. In de tentoonstelling worden verbanden gelegd tussen de werken van de ontwerper en van andere ontwerpers en kunstenaars van zijn generatie. Het is een niet te missen expo.

 

 

 

 

Meer cultuur in Gent