5 cultuurtips voor het weekend

Weet je niet wat te doen dit weekend? Bestrijd de verveling met onze cultuurtips! Dit zijn de events die je dit weekend niet mag missen.

1. Wachten op Godot in het Toneelhuis

Wachten op het einde van de pandemie voelt aan als wachten op Godot. Of dat wordt toch vaak gezegd. Maar wie is Godot? En waarom moeten we op hem wachten? Ontdek zelf deze absurde klassieker van Samuel Beckett met Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck.

 

2. De mooiste atlas ter wereld vind je nu in Sint-Niklaas

Niets dan lof over de Atlas van Blaeu uit 1662. Dit huzarenstuk omvat 11 lijvige boekdelen met maar liefst 594 handgekleurde kaarten en meer dan 3.000 bladzijden tekst. Deze Google Maps van de 17de eeuw was de duurste uitgave die toen over de toonbank ging. Dat was niet anders in 2018, toen The Phoebus Foundation op een Brusselse veiling voor een fors bedrag een unieke, uitstekend bewaarde Latijnse editie kocht.

 

3. COOL Festival in Leuven

Jawel, er staat echt ‘festival’. Dit weekend kan je in Het Depot terecht voor all things funk, soul, afrobeat, jazz en hip-hop. Neem snel je beste bubbelvrienden bij de hand en vier samen de zomer.

 

4. Andalusische klanken met Les goûts de Gand

Op zaterdag reserveert Les goûts de Gand het podium voor het Amsterdams Andalusisch Orkest: een groep jonge Amsterdamse muzikanten met aan hun zijde Arabo Andalus, muzikanten uit Marokko. Op hun palmares staat een onvergetelijke reis met de internationale top langs theaters en concertzalen in Nederland, België, Frankrijk en Marokko. Ook in Gent beloven ze het beste van zichzelf te geven.

 

5. Proeven van Haïti: Rara in BOZAR

In de tentoonstelling rond het thema Rara, een traditionele stoet die in Haïti nog altijd plaatsvindt, kan je enkele hedendaagse, kleurrijke werken van de Haïtiaans-Belgische kunstenares Sergine André ontdekken. Elk jaar in de vastentijd zorgen optochten met muziekgroepen voor een feestelijke sfeer in de steden van Haïti. Ze brengen de mensen samen rond voodoorituelen. Het zijn uitbundige, vrolijke momenten waarop de deelnemers de problemen van het zware dagelijkse leven even kunnen vergeten.