The Milk Factory

5 cultuurtips voor het weekend

Weet je niet wat te doen dit weekend? Bestrijd de verveling met onze cultuurtips! Dit zijn de events die je dit weekend niet mag missen.

 

1. Ben Segers in zijn heftigste rol ooit

Ontsnap even aan het druilerige winterweer en ga opwarmen in de cinemazaal met een Vlaamse topfilm. “Dealer” is het verhaal van de veertienjarige drugsdealer, Johnny. De jongen verblijft in een tehuis en droomt van een beter leven. Wanneer een beroemde acteur een van zijn vaste klanten wordt, ontstaat er een bijzondere band tussen hen en besluiten ze beiden een andere weg in te slaan…

 

 

2. Zweef mee op het ritme van The Milk Factory

In tijden waarin cross-overs, eclecticisme en het voortdurend overschrijden van grenzen de norm geworden zijn, brengt The Milk Factory wat broodnodige rust. De band schreeuwt niet om je muzikale aandacht, maar brengt je weer terug naar de essentie. Warme harmonieën, rustgevende melodieën en hechte interactie zijn de ingrediënten van hun sterke songs die ondanks een discrete aanpak een blijvende indruk achterlaten.

 

3. Bekend & Bescheiden

We hebben er even op moeten wachten, maar Xander De Rycke staat klaar om Vlaanderen terug te veroveren met een stand-up show. Verwacht een twee uur durend spervuur aan observaties en verhalen uit zijn eigen leven die toevallig wel heel herkenbaar klinken. Bekend & bescheiden is Xanders beste voorstelling en hij zou niet willen dat je ze mist. Bescheiden als hij is.

 

4. WinterWoordenNacht - Literair klankenfestival

WinterWoordenNacht is je literaire en muzikale lichtpuntje in donkere winterdagen. De achttiende editie van het festival richt de spotlights op en rond de marges van het literair en muzikaal landschap. Maak kennis met een mix van onbekende, opkomende en gevestigde schrijversnamen en muzikaal talent.

O.a. Josse De Pauw, Fleur Pierets, Jens Meijen, Tom America, Valerie Tack en Friends are Magic passeren de revue.

 

5. Vinyl Sunday - Mauro Pawlowski

In de rekken van Het Predikheren in Mechelen zitten maar liefst 6.000 jazzplaten van eind jaren ’50 tot begin jaren ’90. Een deel hiervan zijn unieke collectors’ items en worden niet meer uitgeleend. Wil jij toch ook meegenieten van deze muzikale rijkdom? Hou dan zeker een plaatsje vrij in je agenda op zondagvoormiddag voor Vinyl Sunday. Deze week is Mauro Pawlowski te gast. Ontdek zijn favoriete platen met een kopje koffie en een croissantje in de hand.