Salon des Jeunes

5 cultuurtips voor het weekend

Weet je niet wat te doen dit weekend? Bestrijd de verveling met onze cultuurtips! Dit zijn de events die je dit weekend niet mag missen.

 

1. Een varkensstal op het podium

Twee fiere vrouwen houden hun varkenshouderij recht in een wereld vol regels, papierwerk en vooroordelen. Deze voorstelling van het theatergezelschap Het Eenzame Westen is gemaakt na vele interviews met varkensboeren uit de regio. Het West-Vlaams is sappig maar perfect verstaanbaar voor niet-kenners.

 

 

2. Lachwekkende legende Louis de Funès

De Brusselse Cinema Palace exposeert maquettes, kostuums, filmfragmenten en meer uit de films van de bijna 40 jaar geleden overleden Franse acteur Louis de Funès. Natuurlijk kan je ook naar een van zijn komische klassiekers gaan kijken. Onze tip: La Soupe aux Choux over een soep die wel heel erg in de smaak valt bij een buitenaardse bezoeker.

van tot

L'Exposition Louis de Funès

Cinema Palace - Brussel
Tentoonstelling

LA SOUPE AUX CHOUX

Cinema Palace - Brussel
Film

 

3. Kunst is grappig

Nog meer lachen, gieren, brullen op de expo Hahaha. Wat zou de kunstwereld zijn zonder iconische werken als het urinoir van Marcel Duchamp? Het was eigenlijk maar een mopje en toch zie je sindsdien veel vaker humor in combinatie met schoonheid. Laatste kans dit weekend!

 

4. Oude Jonge meesters

24 jonge kunstenaars creëerden een kunstwerk, geïnspireerd op werken van oude meesters uit de collectie van het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Benieuwd hoe de ideeën van Ensor en Van Dyck zich vertallen in fotografie, collage of graffiti? Dit weekend is je laatste kans om het talent van de expo Salon des Jeunes te ontdekken.

 

5. Het lawaai na de storm

Orkanen richten wereldwijd zware schade aan leggen een grote ongelijkheid bloot. Dat is in de Caraïben vaak de harde realiteit. Een tiental kunstenaars van verschillende eilanden verkennen de impact van letterlijke of figuurlijke stormen om zich heen. De expo in het Hasseltse museum Z33 is een unieke kans om hun frustraties beter te begrijpen.