KNAL

5 cultuurtips voor het weekend

Weet je niet wat te doen dit weekend? Bestrijd de verveling met onze cultuurtips! Dit zijn de events die je dit weekend niet mag missen.

 

1. De gebouwen vieren feest

Zondag is het de Dag van de architectuur maar in Oostende kan je het hele weekend een feestje bouwen. Het Festival van de architectuur strijkt er neer voor wandelingen, workshops, voorstellingen en meer.

 

 

2. The Big Bang in Leuven

Wist je dat de oerknaltheorie in Leuven is geschreven? Dat verdient een stadsfestival vol expo’s, muziek en veel evenementen. Maak de explosieve start van KNAL! mee en begin zeker bij het lichtparcours met videomapping, lichtinstallaties en soundscapes.

 

3. Het nieuwste raptalent

Vorig jaar zat Rian Snoeks in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en dropte hij zijn eerste EP. Nu is Rian net 18. Nog tijd genoeg dus om te groeien, maar nu al klaar om elk jeugdhuis af te breken.

 

4. Kunstige boeken op de kop tikken

Boeken, catalogi, monografieën, edities, magazines, ... Op de boekenbeurs van de Antwerpse Academie vind je alles om je kast, salontafel of nachtkastje dat vleugje artistiekheid te geven.

 

5. Street art op doek

Kunstenaar en curator Joachim Lambrechts stelde een expo samen in de Brusselse Ruby Gallery met zijn voorliefde voor straatkunst in het achterhoofd. Hij zocht vooral naar kunstenaars die de speelsheid van street art ook op het witte canvas konden overbrengen. Vergaap je aan het werk van Rune ChristensenHeidi UkkonenKylie Wentzel en meer maestros.