5 Belgische artiesten en bands die het gaan maken

Het concertseizoen zou nu normaal in full swing zijn en dat zijn hoogdagen voor muzikanten en muziekliefhebbers. Hoewel het er dit jaar totaal anders zal uitzien, valt er toch een berg aan talent te ontdekken. Deze 5 artiesten en bands verschenen op onze radar.

High Hi

Ze stonden in 2014 al op de finale van de Humo's Rock Rally maar volgens ons gaan ze nu echt uit de startblokken schieten. Hun nieuwe plaat Firepool is bijna all killer, no filler en de band duikt nog dieper in de donkere kelders van de post punk. Dat horen wij al eens graag.

Badi

Een mix van soul, hiphop en Congolese Rumba? Yes, please! De Brusselse rapper Badi heeft over politieke onderwerpen en de geschiedenis van zijn vader die zonder papieren naar België kwam in de jaren zeventig.

ILA

Kruip mee in het brein van zangeres Ilayda Cicek en ontdek haar eigenzinnige, eerlijke en breekbare hersenspinsels. Live wordt ze bijgestaan door een drummer en een basgitarist maar vooral haar rauwe stem zal je bijblijven.

David Numwami

Geestige teksten, een fluweelzachte stem en feel good clips: dat zijn maar 3 van de troeven die David Numwami op tafel legt. En die brachten hem al in het voorprogramma van Charlotte Gainsbourg. Check ook zeker zijn band Le Colisée!

Ashley Morgan

Ooit al gehoord van LTGL? Zijn producties waren stuk voor stuk bommetjes en hij werd internationaal zo vaak gedraaid dat hij uiteindelijk de kans kreeg om te teken bij zijn droomlabel. Maar dat deed hij niet omdat hij nog niet helemaal tevreden was. Ondertussen gaat hij door het leven als Ashley Morgan, een bedroom popper die ook rapt op zijn eigen nummers.