Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

4x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.

1. Animatiefilms en workshops in Flagey

Flagey in Brussel verwelkomt elke maand kleine cinefielen voor een Anima Zaterdag. Die bestaat uit drie ingrediënten: een uitstekende animatiefilm, een smakelijk vieruurtje en een creatieve filmworkshop. Speel op de tablet, werk met papierknipsels of experimenteer met rotoscopie. En de grote mensen? Die drinken intussen rustig een koffie.

26 nov 2022
Afgelopen

Operatie Kerstman + Au Pays de l'aurore boreale

Elsene
Film

2. Voor elk wat wils in Gent

De twee gezelligste bioscopen van Gent hebben een speciaal programma voor kinderen: Cinema Sphinx en Studio Skoop. Je ontdekt er prachtige filmparels uit de hele wereld: de ene keer een animatiefilm voor de allerkleinsten en de andere keer een stoere actiefilm voor de iets oudere bengels.

KASKcinema programmeert met KIDScinema een vertoning van een reeks gevarieerde en originele filmpjes, voor kinderen vanaf 4 jaar en hun mama's en papa's, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen. Na de vertoning is er bovendien een workshop op kindermaat.

Alledrie liggen ze middenin het Gentse stadscentrum. Een hapje film past perfect in een citytrip met de hele familie

3. Bergen filmplezier in Cinema ZED

;Filmanjaro is het kinder- en jeugdfilmprogramma van Cinema ZED in Leuven. Iedere woensdag en tijdens de weekends smul je van de nieuwste films, de mooiste klassiekers en de vrolijkste kortfilms voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Tijdens de schoolvakantie is dat zelfs élke dag. 

Sinds kort is er ook Cinemini: elke eerste zondag van de maand is Cinema ZED gereserveerd voor de jongste filmkijkers van 2 tot 4 jaar. Het geluid staat dan wat zachter, de lichten gaan niet helemaal uit en het publiek mag rustig rondlopen of -kruipen tijdens de film. Achteraf zijn er ook nog leuke randactiviteiten

 

4. Klein maar fijn in Antwerpen

Filmhuis Klappei, op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, is een gezellige buurtbioscoop in een oud politiekantoor. Er is maar één zaaltje - en een gezellige bar.

De Cinema, een fonkelnieuwe bioscoop, ligt aan de andere kant van de stad. Het is een initiatief van kunstencentrum De Studio en het M HKA. Je bekijkt er films die je aan het denken zetten en bijzondere klassiekers, en op zaterdagnamidag is de filmzaal gereserveerd voor jonge en ultrajonge cinefielen. 

Beide hebben een fijn kinderaanbod en zijn uiteraard prima te combineren met een familie-uitstapje naar Antwerpen.

Alle films voor kinderen

Vandaag

Filmvoorstelling: Mijn bijzonder rare week met Tess

Lummen
Reeks
Cultuur voor kinderenHerfstFilm