U bent hier:

4x Cultuur in openlucht

4x Cultuur in openlucht

4x Cultuur in openlucht

Vrees je voor een lange zomer zonder festivals en evenementen? Niet nodig! Hier pik je voorstellingen, concerten, films of een streepje kunst mee in open lucht.


1. Comedy in het Middelheim

Compagnie Marius treedt de hele maand juli op aan hun eigen mobiele werkplek midden in het Middelheimpark. Er staan twee hilarische voorstellingen op de affiche: Oude Meestersover twee acteurs die één monoloog proberen te spelen, en De sunshine boys, een klassieke komedie met onder andere Herwig Ilegems op het podium. 

Ook in de rest van het Middelheimpark spot je natuurlijk kunstparels, en niet enkel statige standbeelden. Passeer eens langs het werk The pogo never stops van Dennis Tyfus: een non-stop dansperformance met dertien grappige skytubes. 

 

2. De cultuurzomer van Brugge

Brugge organiseert deze zomer een hele reeks kleinschalige evenementen op enkele idyllische plekjes in de stad, zoals de binnenkoer van het Gruuthuusemuseum of de tuin van het Guido Gezellemuseum.

Je kan er terecht voor intieme concerten, theater, dans, circus en zelfs familievoorstellingen: een kaartje kost slechts drie euro en de opbrengst gaat naar een fonds dat artiesten ondersteunt. Het programma voor de eerste twee weken van de zomer wordt eind juni aangekondigd. 

 

3. De Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen laat zicht niet tegenhouden door het coronavirus: de hele zomer lang zorgt het festival voor dans en theater op verrassende locaties, een gezellige zomerbar en muziek in alle wijken van de stad.

Heel wat van de festiviteiten vinden plaats in openlucht: voorstellingen vind je op linkeroever en - waar anders - het Theaterplein, lokale muzikanten palmen hele buurten in en Cinema Urbana installeert zich op de Scheldekaaien. 

 

4. Kunst en dieren in LABIOMISTA

Op de oude mijnsite Zwartberg in Genk vind je nu LABIOMISTA, het immer evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen. In de mooie directeurswoning krijg je een overzicht op de geschiedenis van de site en het werk van Vanmechelen, het omliggende domein is een dierentuin en een beeldenpark tegelijk. Tussen de kunstinstallaties spot je namelijk een bont gezelschap aan dieren, van een pasgeboren dromedarisje tot enkele vrolijke lama's.