U bent hier:

4 musea met een terras voor wisselvallige dagen

© STAM Gent

4 musea met een terras voor wisselvallige dagen

Deze musea zijn het perfecte uitje bij kwakkelweer: terwijl het regent geniet je van het museum, en zodra de zon tevoorschijn komt duik je het terras op om van het mooie weer te genieten.


1. Even uitblazen in Roeselare

Het KOERSmuseum in Roeselare is de ideale bestemming voor fietsliefhebbers, en het bijbehorende KOERSkaffee al helemaal. In het museum ontdek je de rijke koersgeschiedenis van België, op het terras geniet je van een wielerbiertje en een rijsttaartje. De ideale bevoorrading om vervolgens op je zadel te springen voor je eigen fietstocht - als het droog blijft, tenminste... 

 

2. Cultureel verantwoord terrassen in Gent

Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan Gent. Het museum bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij en vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag. Het STAMcafé biedt een prachtig zicht op de architectuur en het groen van de Bijlokesite én heeft een hemels terras - vanaf 19 juni kan je er weer gaan genieten van de zon. 

 

3. Uitwaaien in Antwerpen

Het MAS in Antwerpen is een museum vol kunst, geschiedenis en verhalen over de stad. Je bezoek eindigt bovenop het imposante gebouw, waar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt en waar je bovendien gezellig mag picknicken. Geen budget voor het sterrenrestaurant op de bovenste verdieping? Daal dan weer af naar de begane grond, voor het gezellige zonneterras van Café Storm. 

 

4. Streekproducten in Kortrijk

Texture in Kortrijk vertelt het verhaal van de linnen- en vlasnijverheid in de streek. In het oude vlasverzendhuis leer je hoe het linnen uit Vlaanderen de hele wereld veroverde, en hoe we vandaag nog altijd vlas gebruiken. En op het gezellige terras van de museumbistro Kaffee Damast is het heerlijk genieten van de zon en Kortrijkse streekproducten - vlaskaaskroketje, iemand?

 

Vergeet je museumpas niet

Ken je de museumpas al? Met een museumpas op zak kan je meer dan 170 Belgische musea gratis bezoeken. 

Koop hier je museumpas >