Theaterfestival PodVis

4 familiefestivals in de kerstvakantie

Laat je je graag meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling of een spectaculaire circusact? Dan hebben we goed nieuws: er zijn in de kerstvakantie enkele gezellige kleine festivals voor kinderen en families. Theater of circus, kijken of zelf meedoen? Jij kiest!

Opgelet: door de coronamaatregelen worden sommige activiteiten geannuleerd, verplaatst of krijgen ze een online alternatief. Bekijk de meest actuele informatie op de website van de organisator.

 

1. PodVis: heerlijk theater in Mechelen

Van 6 tot 9 januari bevelen we absoluut een tripje naar Mechelen aan. Dan is er namelijk PodVis, een geweldig theaterfestival van o.a. DE MAANUltima Thule en Theater FroeFroe

Figuren, poppen, schermen, reuzen, bergen, diva’s en feestelijke unicorns maken Mechelse podia onveilig in een wintermooie reeks voorstellingen, animaties en workshops. Voor écht iedereen, van 8 maanden tot 108 jaar!

 

2. Muzieklabyrint in hetpaleis

Zonzo Compagnie verbouwt van 27 december tot 6 januari hetpaleis tot een grote muzikale speeltuin met allerlei muziek- en klankinstallaties, Aankomen mag.

Er zijn muzikale robots, een keuken met swingende blenders en strijkijzers die muziek maken, een veld vol speakers en instrumenten die je nog nooit in je leven zag. Een belevenis!

 

3. MAD Festival: circusfeest in Antwerpen

MAD Festival brengt Vlaamse en internationale circusartiesten naar Antwerpen. Je kan genieten van spectaculaire acts en gratis shows, een kijkje nemen achter de schermen en theatrale wandelingen doen.

Wie het zelf voelt kriebelen, kan meedoen aan een van de workshops: parkour, jongleren, trampolinespringen of een workshop met ouder en kind samen. De ideale afsluiter van de kerstvakantie!

 

4. Kerst in De Studio

Antwerps cultuurhuis De Studio noemt de kerstvakantie haar mooiste weken. Elke namiddag, van 27 december tot 9 januari, is er een heerlijk kinderkerstfeest in het kerstbos in alle hoeken en kieren van het gebouw. Je beleeft er magische spelletjes, creatieve workshops en raadselachtige opdrachten. En natuurlijk zijn er elke dag geweldige theatervoorstellingen voor alle leeftijden.

 

Lees ook

Extra lange kerstvakantie met kinderen: 9 tips

8x lichtfestivals en lichtparcours in Vlaanderen

7 familiefilms om in de kerstvakantie te gaan bekijken