UiT

3 redenen om met je kinderen op citytrip naar Brussel te gaan

Brussel heeft alles in huis voor een volwaardige citytrip met het hele gezin: een (kunst)berg vol kindvriendelijke musea, verborgen parken met speeltuinen en wafels, veel wafels.

Ben je nog op zoek naar een origineel familie-uitje? We geven drie redenen waarom Brussel je volgende citytrip moet zijn.

 

1. Brussel bulkt van de kindvriendelijke musea. 

Op de Kunstberg alleen al vind je er een tiental op een steenworp van elkaar. Van het BELvue Museum tot het Muziekinstrumentenmuseum. Ze hebben stuk voor stuk kindvriendelijke parcours, audiogidsen of zoektochten: soms zelfs inclusief verkleedpartij, zoals in het Coudenbergpaleis.

Zin om de stad onder onder Brussel ook eens te bezoeken? Dan moet je naar het Riolenmuseum - opletten voor de ratjes! En je doet elk, maar dan ook élk kind een plezier met een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen, alias het dinomuseum

Ideaal om je kind al spelenderwijs te laten leren. Zeker als hij/zij anders snel afgeleid is. En als ouder leer je ook nog best veel bij.

Mama Kathleen over het Museum voor Natuurwetenschappen

 

2. Er is zelfs een speeltuin in het hartje van de stad.

Nood aan een uitlaatklep na al die musea? Tussen het parlement en het koninklijk paleis ligt het groene Warandepark, inclusief grote speeltuin.

Er zijn nog heel wat andere groene speelplekjes te ontdekken in de hoofdstad, zoals het Josaphatpark en het Jubelpark. Of verlaat de binnenstad voor een stevige wandeling in het Zoniënwoud, het oudste en grootste bos van België. 

Zit het weer niet mee? Trek naar Flagey voor een oude of nieuwe film in een uiterst gezellige cinemazaal. Maar hét theaterhuis voor het jonge volkje is wel BRONKS, gelegen aan de gezellige Vismarkt.

 

3. Onze hoofdstad heeft niet één, maar twee iconen.

Je kan er niet om heen. Vanop de Grote Markt volg je gewoon de stroom toeristen naar het bekendste zinneke van Brussel. Al blijkt Manneken Pis voor menig Japans toerist teleurstellend klein te zijn in het echt, namelijk een schamele 58 cm. En dan bedoelen we het beeldje in zijn geheel, he!

Het échte icoon van onze hoofdstad is volgens ons het Atomium. Die gigantische zilveren ballen zijn indrukwekkend voor een paar kinderogen. En die ogen worden alleen maar groter wanneer blijkt dat je er ook in kan, helemaal tot in de bovenste bol.

De lift naar boven vond mijn dochter al spectaculair, want die ging supersnel. Ook de roltrappen vond ze leuk en het uitzicht prachtig mooi. Papa moest haar optillen zodat ze mini-Europa kon zien, maar ook de vele bossen rond de stad.

Bent en Mette over het Atomium

 

Tip: Voordelig naar musea

Kinderen kunnen vaak gratis of goedkoper naar musea. Met een museumpas op zak kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen. Met deze pas bezoek je meer 185 Belgische musea, zo vaak je maar wil. 

Reeks
Citytrip