HAP food festival

15 augustus: 5 tips voor je extra dagje vrij

Zomervakantie én verlengd weekend! Meer tijd, meer zon en meer leuke dingen om te doen. Maar laat dat laatste soms best eens lastig zijn om te bedenken. Geen paniek want: hallo feestdagtips! Wij maakten een selectie van de allerleukste evenementen op 15 augustus zodat jij geen last hebt van keuzestress.

 

1. Zot Zomercircus

Circusmicrobe al te pakken of gewoon zin een cultuuruitstap met een twist? Nog tot en met 31 augustus kan je een bezoekje brengen aan Circus Barones in het Openluchtmuseum Bokrijk. Drie shows per dag vol acrobatie, clownerie, dieren, jongleurs en andere circuskunsten zorgen voor heel wat spektakel.

Tussen de voorstelling in heb je natuurlijk heel wat tijd om de rest van Bokrijk te gaan verkennen: loop de pastoor of een van de andere living history-acteurs tegen het lijf, kijk binnen in het atelier van de smid of de mandenvlechter, of ga de schaapjes knuffelen in de museumboerderij.

 

2. Watertanden op Food Festival HAP

25 fonkelende foodtrucks transformeren het Leopold II park van Nieuwpoort het hele weekend in een Food Festival. Je kan er komen smullen, maar voor de meer gevorderde foodies zijn er ook kookworkshops en show cooking spektakels. 

Akoestische bands en dj’s zorgen het hele weekend voor de lekkerste muziek. Enthousiaste kinderanimatoren, stoere acrobaten en Studio 100-figuren entertainen de kleinste smullertjes. Knusse zithoekjes en duizenden lichtjes maken het park zo sprookjesachtig dat jij samen met je geliefde, vrienden, familie of collega’s zorgeloos kan genieten. Van vrijdag 12 augustus tot en met maandag 15 augustus: lekker, gratis en vooral gigantisch gezellig.

 

12 aug 2022 - 15 aug 2022
Afgelopen

Food Festival HAP • Nieuwpoort

Nieuwpoort
Eet- of drankfestijn

 

3. Een feest voor je zintuigen

Zin in een avontuur? In de Plantentuin van Meise kan je deze zomer op zoek naar een schat van Vlieg, samen met Koning Amaryllo van het plantenrijk Botanië. Het wordt een superleuke speurtocht vol opdrachten, verhaaltjes en geheimen voor iedereen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders.Tijdens de zomermaanden is het namelijk heerlijk vertoeven in de plantentuin: de planten staan volop in bloei en maken zaden. Er is nu zoveel te zien, te voelen en te ruiken! Help Koning Amaryllo, ontdek het codewoord en vind de Schat van Vlieg

Tip: Zijn je zintuigen nog niet genoeg geprikkeld? In de Plantentuin kan je in de zomer ook je schoenen aan de kant gooien en het Verwonder-Je-Voeten-Pad van een kilometer bewandelen. Wroet in de modder, laat het gras (en de beestjes) kriebelen aan je voeten of ga pootjebaden in het water. Het pad loopt namelijk gedeeltelijk door de vijvers van de Plantentuin: (water)pret gegarandeerd.

 

4. Kleurrijke Kunst

De Oude Gevangenis in Hasselt vormt de hele maand augustus de unieke setting voor een expo van een van ’s lands beste illustratoren: Kitty Crowther.

In de nieuwe expo, In fluo, wekt ze haar eigenzinnige personages en verhalen tot leven met verhaaldozen, ruwe voorwerpen, fresco's en natuurlijk FLUO. Een expo vol kleurenbommen en verrassingen. Elke dag gratis te bezoeken van maandag tot vrijdag van 8u00 -19u00.

 

5. Zorgeloos zen op ZEBRA BEACH

Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt de Zebrastraat in Gent getransformeerd tot een heuse pop-up bar in zomerse setting. Ideaal om te genieten van een lekker drankje terwijl de allerkleinsten kunnen ravotten rond en in de vijver.

Alle activiteiten op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart