Zoektocht in de stad met kaart

12 zoektochten voor volwassenen

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet: deze zoektochten in elke provincie zijn uitdagend en spannend voor volwassenen. Start!

Oost-Vlaanderen

1. In het spoor van schilder Roger Raveel

De zomerzoektochten van Davidsfonds verblijden al jaren menig schattenjager. Dit jaar kan je op zoek in Gent en Zulte. Er is een familiezoektocht, maar ook een pittiger versie voor de doorwinterde zoektochter. Treed in de voetsporen van Roger Raveel en duik in de geschiedenis om de vragen van deze speurtocht op te lossen. 

> Op naar de Leiestreek

 

2. Zoektochten in en rond Gent

Op eigen houtje en eigen tempo ontdek je verschillende Gentse wijken. Je kan een zoektocht alleen of in team doen, met of zonder gids. Een boekje met zoektocht is te koop aan het onthaal van het Belfort.

Op stap in Gent

 

3. Speuren in Aalst

Zin om Aalst (beter) te leren kennen? De zoektocht 'Aalst Ongekend' toont je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken. De vragen, weetjes en opdrachten maken het leuk om deze tocht in twee teams of duo's tegen elkaar te spelen. De juiste oplossingen krijg je bij de Dienst Toerisme. Tip: hier kan je een UiTPAS-punt sparen.

Ontdek Aalst

 

4. Foto's zoeken in de Vlaamse Ardennen

In de Vlaamse Ardennen zijn drie fotozoektochten met telkens 16 foto's. Je kan er zelfs mooie prijzen mee winnen. De routes lopen grotendeels langs onverharde wegen en laarzen of waterdichte schoenen zijn aanbevolen.

> Wie zoekt, die vindt

 

Antwerpen

5. De Maneblusser Wandelzoektocht in Mechelen

Tijdens deze wandeling van bijna vier kilometer ontdek je alle mooie plekjes van Mechelen, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe - probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen. 

> Verken Mechelen

 

6. Wandelen met 'bollekepijl' in Lille

Vind je wandelen op kaart of met wegwijzers maar saai? Gemeente Lille stippelde in deelgemeente Poederlee een wandeling van 6 km uit die je kan volgen via het scouteske 'bollekepijl'. Een reeks pictogrammen vertelt je stap voor stap welke kant je op moet.

> Download de instructies

 

Vlaams-Brabant

7. Nachtwandeling in Leuven

Nacht, het collectief achter de Leuvense clubscene, loodst je langs iconische plekken die het Leuvense nachtleven doorheen de jaren kleur gaven. Scan bij elke halte de QR-code om het verhaal achter de locatie te beluisteren. In het weekend van 24 en 25 april gaat de tweede route van start.

> Leuven by night

 

8. De multicache van Bierbeek

Met een GPS-toestel in de hand stap je van het ene punt naar het andere. Onderweg speur je naar informatie en los je vragen op. Wie alles verzamelt, vindt op het einde van de route de schat

> Op zoek in Bierbeek

 

West-Vlaanderen

9. Zomerse zoektochten aan de kust

Zin in een fietstochtje? In Oudenburg en De Panne kan je twee zoektochten per fiets doen, met een heus opdrachtenboekje. En ... er vallen prijzen te winnen.

> Zoeken aan zee

 

10. Oostkampse Erfgoedgeocache

In Oostkamp liggen bij bijzondere erfgoedlocaties verschillende geocaches verstopt. Via de Oostkampse Erfgoedwandeling vind je ze allemaal. 

> Duik in het verleden in Oostkamp

 

Limburg

11. De Raadselroute in Bilzen

De Raadselroute is een heuvelachtige fietsspeurtocht van 27,5 km door Bilzen, Hoeselt en Riemst. Op 17 locaties stap je uit het zadel en los je vragen en raadsels op. 

> Op de fiets in Bilzen

 

12. Hoog en laag in Peer

Dit is een geocacheroute van acht kilometer waar je 20 geocaches (of schatten) zal kunnen vinden. De naam van de route doet vermoeden dat je soms in de hoogte en soms eerder laag zal moeten zoeken ...

> Rondje hoog en laag in Peer

 

Meer speurtochten

Tot 1 sep 2022

Familiespeurtocht: 'Het mysterie van Kiewit'!

Domein Kiewit - Hasselt
Fiets- of wandelroute