C-mine expeditie

12 familie-uitstapjes voor op je bucketlist

Inspiratie nodig voor leuke gezinsuitstapjes? Hieronder vind je 12 activiteiten om af te vinken van jouw bucketlist in 2023. Avontuurlijk wandelen, op expeditie gaan in een mijn, lammetjes voeren en een museum vol illusies bezoeken, iets voor jou?

1. Jupiter spotten in januari

Leer meer over de sterren! Bezoek het planetarium in Brussel en ontdek het heelal in een 360°-show. Of ga naar de volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen waar je te weten komt waar de Grote Beer is, wat er zo speciaal is aan de Poolster… Met andere woorden: een toffe manier om meer bij te leren over de Vlaamse sterrenhemel.

Tot ma 1 jan 2024

Planetariumvoorstellingen 2023 bij Volkssterrenwacht Urania

Hove

4. Rapunzel de musical in april

Zet deze ook maar op je lijst. Geniet samen met je kids van de sprookjesmusical Rapunzel en verwacht je aan grote decors, liedjes die je niet uit je hoofd krijgt én veel humor. Je kan de musical in Hasselt, Antwerpen en Gent bekijken.

7. Jongleren in juli

Een tip voor de speelvogels: themapark De Sierk in De Haan. Op dit speelterrein zijn je kids echte circusartiesten. Ze oefenen met diabolo’s en eenwielers in circustenten, of lopen over touwen en hangen aan trapezes. Tijd voor een pauze? Geen probleem, in de groene omgeving kan je tot rust komen.

8. Wonderweekend in augustus

Een echte must op de bucketlist is toch wel het Wonderweekend in Meise. Op 18 en 19 augustus is de Plantentuin van Meise omgetoverd tot een betoverend festival voor heel het gezin. Ontdek theater, dans en muziek. Kom ook modderkoken, een koraalrif knutselen, een ritje maken in de wonderwatertaxi en wandelen op het blotevoetenpad. En dat is nog lang niet alles!

9. Avontuurlijk wandelen in september

Hebben je kinderen zin in wat meer avontuur? Wandel dan de Stokkenmanroute van 4 km in de bossen van Kattevennen in Genk. Op deze gezinswandeling krijg je een boekje vol verhalen en spelletjes waarmee je de weg van mysterieuze Stokkenmannen moet volgen. Let goed op in welke richting de Stokkenmannen kijken: ze helpen je namelijk de weg te vinden.

11. Familie-expo: ‘Iemand thuis?’ in november

Bezoek familietentoonstelling Iemand thuis? in het MAS. Bekijk je ‘thuis’ eens vanuit een andere hoek. Luister naar de ongenodigde spin, het servies dat vertelt over gasten die net op bezoek kwamen… Met deze fantasierijke tentoonstelling denk je aan wat thuis voor jou betekent en hoe het is om je nergens thuis te voelen. Knutsel, filosofeer, bel met andere bezoekers of teken zelfs op de muur. Iedereen jonger dan 18 jaar bezoekt deze expo bovendien helemaal gratis.

12. Bezoek Illusion Brussels in december

Liever een unieke tijdsbesteding? Als laatste tip op de bucketlist 2023 raden we een bezoek aan aan het meest interactieve  - en waarschijnlijk meest atypische -  museum van Brussel. Neem grappige foto’s door te spelen met illusies in Illusion Brussels en verbaas anderen. Wandel op het plafond, verras iemand met een zwevend hoofd...