U bent hier:

11 juli - Wat te doen op de Vlaamse feestdag?

11 juli - Wat te doen op de Vlaamse feestdag?

Hop, vlaggen zwaaien doen we al lang niet meer op de Vlaamse feestdag, vooral niet omdat er zoveel leukere dingen te doen zijn op deze feestelijke woensdag

Een uitgelezen selectie? Hierzo:

 

Vlaanderen Feest!

Een feestdag is ook maar één dag, dacht de Vlaamse gemeenschap en ze maakte er een elfdaags feest van. Tijdens de eerste elf dagen van juli worden onder de noemer ‘Vlaanderen feest!’ meer dan 200 evenementen georganiseerd in heel Vlaanderen. Een concert, een ontbijtje, een markt  of gewoon allround ambiance: de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Brussel danst! 

Terwijl Vlaanderen feest, danst Brussel. Vergaap je op het Muntplein aan adembenemende dance battles en zet achteraf zelf je beste beentje voor op de beats van de beste DJ’s. Daarnaast kan je ook de binnenstad verkennen met een gratis wandeling of rondleiding, of een optreden meepikken tijdens de Vlaamse 100 Live van Radio 2. En als kers op de (bruids)taart organiseren Muntpunt en Cirq het grootste trouwfeest van Brussel: geef je jawoord aan de stad, hef het glas en ga los op de nu al legendarische trouwfuif. Als dat geen feest is!

 

Vuurwerk

Geen feest zonder een boeketje vuurwerk, en dus knallen de fusees vrolijk voor de verjaardag van Vlaanderen. Van De Panne over Brasschaat tot in Kasterlee: overal in Vlaanderen valt er vuurwerk te bewonderen. 

 

Beiaardconcerten

Bestaat er iets Vlaamser dan een beiaard? Wij betwijfelen het. Op 11 juli schallen op vele kerkpleinen dan ook de mooiste deuntjes uit de torens, bij voorkeur uiteraard Vlaamse klassiekers . Installeer je op een nabijgelegen terrasje, bestel een Vlaams biertje en geniet! Wij zijn alvast zeker te vinden in Lier, waar gastbeiaardier John Lehrer speciaal overkomt vanuit te Verenigde Staten. 

 

Z(w)ing in Hasselt

Waarom luisteren naar een concert als je ook zelf kan zingen? In Hasselt hebben ze dat goed begrepen: de L&M band zorgt voor muzikale ondersteuning terwijl het publiek om ter luidst de Vlaamse klassiekers mee kweelt. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een concert van Toeternietoe, de bekendste koperblazers van Hasselt.

 

Kok@Zee in De Haan

Bij een geslaagd feest hoort lekker eten, en daarvoor moet je op de Vlaamse feestdag aan de kust zijn. In parkdomein La Potinière in de Haan komen lokale chefs samen om hun gerechten voor te stellen en smakelijke streekproducten in de kijker te zetten. Hongertje, iemand?

 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten op 11 juli

Van 1 januari 2018 tot 9 mei 2019

Badminton

Liedekerke, Sporthal Heuvelkouter

Sportactiviteit

Van 2 juli 2018 tot 1 juli 2019

Fotografiecircuit Vlaanderen

Torhout, Cultuurcentrum de Brouckere

Tentoonstelling

Brussel danst