Dansen aan zee

10x muziek aan zee

Geen betere combinatie dan zon, zee en muziek, toch? Of je nu zin hebt in een hevig feestje, of gewoon wil chillen op het strand, UiTX zocht voor jou de leukste muziekevents aan de kust bij elkaar.

 

1. Hete dancehall en afrobeats

Bomboclat Festival is de heetste dancehall en afrobeats sensatie aan de Belgische kust. Twee dagen lang veroveren de beste internationale artiesten en lokale helden de 3 podia. Laat je meeslepen op pompende beats, knallende hiphop en de laatste trends uit Afrikaanse clubs. Gooi die heupen maar los!

 

2. Neighbourhood

KAAP en OHK slaan de handen in elkaar en organiseren een feestje van formaat! De avond start met de Brusselse singer-songwriter STACE. Deze nouvelle queen de nu-soul mixt invloeden van R&B, soul, jazz en elektronische muziek met haar visie als een jonge vrouw met meerdere identiteiten. Vervolgens trakteert Memo Pimiento op een aanstekelijke fusie van de latin cumbia cultuur en Europese electro muziek met een psychedelisch tintje. Plexi Glads sluit de avond af met een dromerige dj-set met sunset vibes.

 

3. Apérotime

Feest op het plein met openlucht aperitief en muzikale ambiance. Verwacht je aan aanstekelijke muziek die je spontaan laat dansen, hippe & smakelijke foodtrucks, fancy drinks en uiteraard énorm veel sfeer en gezelligheid, met tropische planten, lampjes en gezellige tafeltjes. Een mix van dj's bouwt de sfeer op tot een heus dansevent.

 

4. Bredene Festivalt

Wat is er fijner dan op een warme zomerdag genieten met een drankje en muziek op een lokaal festival? O.a. De Kreuners, Metejoor en het Amerikaanse Kool & the Gang zorgen voor de ambiance met meezingers van formaat. Discobar Galaxy laat het feestje helemaal ontploffen op het eind van de dag.

 

5. De Sortie Open Air

Zaterdag 20 augustus staat voor het eerst ‘Open Air’, het openlucht dagfestival van Jeugdhuis De Sortie in Nieuwpoort op het programma. Liefhebbers van house en techhouse kunnen hier vanaf 14 uur  volledig losgaan op de beats van verschillende lokale dj’s zoals Lou, Het Kollektief, Djari & family en MUTU. 

 

6. Live radio op het strand

Het is intussen een langlopende traditie dat radiomakers hun studio tijdens de zomermaanden naar het strand verplaatsen. De middaguitzending van Radio 2 verhuist dagelijks naar de zeedijk in een andere badstad en op 20 augustus kan je in Blankenberge de finale van de Zomerhit mee beleven. Q-music pakt dan weer zoals elk jaar uit met optredens van lokale en internationale artiesten op het Q-Beach House in Oostende.

 

7. Parkies

Deze zomer wordt Parkies 30 jaar en dat wordt gevierd met een recordeditie van maar liefst 125 gratis toegankelijke concerten op 18 locaties. Zo ook in de kustgemeenten Middelkerke, De Haan en Knokke-Heist.

 

8. WECANDANCE

Het beach festival WECANCDANCE verrast met een indrukwekkende mix van internationale en Belgische artiesten, zoals Maceo Plex, Jennifer Cardini, Stephan Bodzin, Adriatique, Mira, Acid Pauli back-to-back Viken Arman, Faisal en nieuwe sounds als Dj Holographic, Carlita, Desiree en Lola Haro. De focus ligt op electronic music en alle genres die daardoor werden beïnvloed. Nieuw dit jaar: de vijf overdekte (!) stages op het strand die het gevoel creëren kleine clubs te zijn.

 

9. Longstreet Beats

Acht uitbaters uit de Langestraat en de stad Oostende slaan de handen in elkaar om de straat een extra boost te geven. Zeven woensdagen in juli en augustus krijgen een muzikale invulling. Lokale dj’s lanceren hun beats vanop een mobiel podium

 

10. Muziek op een geheime locatie

De Secret Sea Sessions dat zijn vier bijzondere muzikale avonden met een veelbelovende line-up. De geheime locatie verneem je pas op de dag van het concert.

 

 

 

Op zoek naar nog meer leuke activiteiten aan zee? Check zeker ook: