film in openlucht

10x genieten van film in openlucht

Op een zonnige zomerdag genieten van cinema in openlucht? Wij zochten 10 filmpareltjes uit die je de komende maanden kan bekijken op de mooiste locaties in de stad of de natuur.

 

1. Rookie

Rookie is het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij zoekt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman) om een nieuwe start te nemen....

 

2. Joker

De jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig, en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als ‘de Joker’....

 

3. Encanto

De razend populaire animatiefilm Encanto draait om de familie Madrigal, die in een betoverd huis woont in een Colombiaans bergdorp. Aan het hoofd van de familie staat Alma Madrigal, die na een vlucht voor gewelddadige bandieten met haar kinderen terechtkomt in het rijk Encanto, met behulp van een magische kaars.

 

4. Licorice Pizza

Een wat arrogante tienerjongen wordt verliefd op een vrouw die een stuk in de twintig is. De jonge vrouw is gecharmeerd, maar houdt de boot af, waardoor er een platonische liefde ontstaat. Licorice Pizza is een echte romantische komedie die goed was voor 3 oscarnomminaties.

 

5. West Side Story

Regisseur Steven Spielberg herwerkte met succes de musicalklassieker West Side Story, over twee rivaliserende jeugdbendes in New York. Het leverde een heel frisse, maar vooral swingende filmversie op, vol wervelende choreografieën en prachtig camerawerk.

 

6. Le fabuleux destin d’Amélie Poulin

Met een waaier aan prijzen, mag deze Franse klassieker niet ontbreken in deze lijst. De film werd internationaal bekroond met vier Césars (waaronder voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Academy Award-nominaties. Deze internationale kaskraker schetst het verhaal van de jonge vrouw Amélie die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Het verhaal speelt zich af in Montmartre in Parijs.

 

7. Nomadland

Regisseur Chloé Zhao schreef filmgeschiedenis door (nog maar) als tweede vrouw ooit de Oscar voor Beste Regie te winnen met Nomadland. De film, die in totaal goed was voor 3 gegeerde beeldjes, vertelt het verhaal van de 61-jarige Fern die de baan opgaat in haar omgebouwde busje. Na de dood van haar man en de sluiting van de lokale fabriek is haar thuisstadje in het landelijke Nevada een spookstad geworden. De plek kan haar niets meer bieden -ook geen troost- en dus wordt ze een hedendaagse nomade, steeds onderweg naar nergens.

 

8. Dealer

In de Vlaamse topper Dealer zet Sverre Rous als nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. Johnny, een 14-jarige drugsdealer, wordt geplaatst in een tehuis voor probleemjongeren. Als hij hoort dat hij het weekend niet naar huis kan, vraagt hij een van zijn klanten, om zijn voogd voor het weekend te zijn. 

 

9. Dune

Paul Atreides - een briljante jongeman uit het Huis van Atreides - krijgt in een droom bezoek van een mysterieuze vrouw die een noodoproep doet voor haar volk op de planeet Arrakis. Hij moet naar de gevaarlijkste plek in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Dune is een overrompelend spektakel van de bovenste plank, verveelt geen seconde (van de ruim tweeënhalf uur) en is adembenemend mooi gefilmd. Wat wil je nog meer?

 

10. De Patrick

Kevin Janssens kwam voor zijn rol in De Patrick maar liefst 17 kilogram bij en zette een indrukwekkende acteerprestatie neer. Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de groep. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. De queeste naar het gereedschap wordt een zoektocht naar zichzelf. 

     

Nog meer cinema in openlucht:

19 aug

Openluchtfilm: Promising Young Woman

Binnenkoer De Zwaan - Mol
Film