10 raptalenten uit de Belgische hiphop voor 2021

De Belgische hiphopscene is stilaan de doorwinterde Nederlandse aan het inhalen. En dat komt niet alleen door Zwangere Guy. Dit zijn 10 artiesten die je in het oog moet houden in 2021. Want als de zalen weer opengaan, zetten ze alles in vuur en vlam.

Chibi Ichigo

Je kent Chibi Ichigo misschien van een fantastische passage in De Slimste Mens ter Wereld maar heb je haar muziek al ontdekt? De artiest mixt zonder problemen RussischEngels en Nederlands met dansbare beats of juist een tragere melancholische instrumental. Zet april 2021 in je agenda want dan komt de nieuwe EP met UM! eraan.

Chinoir

Dit is echt eentje voor de talentenjagers want Chinoir is zeer fresh op de radar gekomen. Pure energie, dat is hoe je het best zijn muziek kan omschrijven. Heel benieuwd wat de rapper nog allemaal in petto heeft.

DIKKE

De rise to fame van deze straatrapper uit Lummen is op z'n mist gezegd indrukwekkend. DIKKE aka Mohamed Eddahbi Agounad is 23 en stond bij de release van zijn album begin 2021 meteen op nummer 1 in de Belgische hitlijsten. Schrik niet wanneer je de Biggie van Limburg dit jaar nog bij 101Barz ziet verschijnen. En niet vergeten: ALL CAPS wanneer je DIKKE schrijft. (RIP MF DOOM)

Frenetik

Frenetik heeft potentieel, tonnen potentieel. 21 en de Brusselse rapper wordt al vertegenwoordigd door een hiphoplabel van onze zuiderburen. Zijn verhaal doet denken aan het succes van Damso, maar zijn sound is nog veel rauwer en meer politiek getint. En wat een machtige videoclips.

Geeeko

Als je je laat inspireren door de psychedelische trapsound van Travis Scott zonder een exacte kopie te worden, gebeurt er wel vaker magie. Denk maar aan het album van Kid Cudi. Ook België is mee. Brusselaar Geeeko doet zijn ding in het genre en heeft de aspiraties van een wereldster. Nu nog een strakke liveshow en we zijn overtuigd.

Kleine Crack

Even iets totaal anders. Recht uit de donkerste krochten van Antwerpen, of Anna voor de kenners. Beats die recht uit het gouden tijdperk van de Memphis rap lijken te komen en bezweringen die niet zouden misstaan in de gemiddelde horrorfilm. De muziek van Kleine Crack is een vak apart. Luister en laat je woede los.

Lil Skid

Hoge piepstemmen op booming beats maken momenteel de blits in de States. Luister maar eens naar Playboi Carti of 645AR. De fans zijn er, en ze zijn met miljoenen. Op weg naar die miljoenen is de Gentenaar met Ghanese roots Lil Skid.

Lous and The Yakuza

Het concert van Lous and The Yakuza in de Brusselse Botanique beloofde de definitieve doorbraak te worden. Maar toen kwam het c-woord. Dan maar het debuutalbum Gore lossen zonder optredens. En met succes want het regende felicitaties van critici en muziekfans over de hele wereld. Laat je meeslepen door de optimistische boodschap van Lous en de tropische beats van producer El Guincho, bekend van de samenwerking met Rosalía.

Miss Angel

We kennen de artiest misschien al wat langer maar 2021 wordt zeker hét jaar van Miss Angel. Altijd op zoek naar vernieuwing maar ook keepin' it real. Begonnen in het voorprogramma, ondertussen de headlineplek meer dan waard.

Lyna

Lyna zet de klassebakkenvibe van de classic R&B uit de nineties en nillies weer op de kaart. Laat haar jouw 2021 opfleuren en zet ze alvast in je om-in-de-gaten-te-houden-playlist.