U bent hier:

10 culturele cadeaus voor onder de kerstboom

10 culturele cadeaus voor onder de kerstboom

Stress? 

Het einde van het jaar nadert, de spanning stijgt. Kerstbomen worden versierd, lichtjes worden opgehangen en ladingen ovenhapjes worden ingeslagen. En met de spanning stijgt ook het stressgehalte: waar halen we in godsnaam weer al die kerstcadeaus?

Blijf vooral rustig, UiTinVlaanderen heeft alles onder controle. Wij tippen speciaal voor u tien culturele cadeaus die perfect zijn voor onder de kerstboom. Want zeg nu zelf: wie heeft iets aan nog meer spullen? Wij geven dit jaar uitstapjes cadeau, want die zijn veel meer waard dan het zoveelste paar sokken. 

 

Deze tien pakjes liggen onder onze kerstboom:

1. Een museumpas

Met de museumpas bezoek je een heel jaar lang meer dan 120 musea, gratis en voor niets. Zo geef je dus niet een of twee, maar eindeloos veel uitstapjes cadeau: als ze daar niet blij mee zijn, dan weten wij het ook niet meer. Zelf ook zin gekregen in een museumbezoekje (of twee, of drie...)? Haal dan hier je eigen museumpas in huis. 

 

2. Een cadeaubon voor het Kaaitheater

Het Kaaitheater biedt in Brussel een podium aan de betere theater-, dans- en muziekvoorstellingen, maar evengoed aan een prikkelende tentoonstelling, lezing of film. Een cadeaubon voor een voorstelling naar keuze is dus een ideaal presentje voor elke podiumliefhebber. 

 

3. Een cadeaubon voor NTGent

Het Gentse stadstheater NTGent ziet het als haar taak om een zo divers mogelijke waaier aan voorstellingen te programmeren, al dan niet geproduceerd door haar eigen ensemble. Wie een cadeaubon of abonnement onder de kerstboom vindt bereidt zich best voor op keuzestress! 

 

4. Een ticket voor DIVA

Geen budget voor diamanten onder de kerstboom? Geen nood, in het Antwerpse diamantmuseum DIVA hebben ze er meer dan genoeg. Met een ticketje bezoek je de vaste en tijdelijke tentoonstelling en vergaap je je aan de prachtige diamanten, juwelen en edelsmeedkunst.

 

5. Een cadeaubon voor Arenberg

Muziek, comedy, literatuur, theater, film, cabaret... Geen kunstvorm is Arenberg te gek. Wie een cadeaubon uitpakt mag zich in de rode pluchen zeteltjes nestelen voor een voorstelling of concert naar keuze. 

 

6. Een winter pass van BOZAR

Met een van de winter passes bezoek je alle lopende tentoonstellingen in BOZAR. Dat wil zeggen: Theodoor Van LoonBeyond Klimt én Chris Marker. Drie cadeaus voor de prijs van één: dat wordt ongetwijfeld scoren. 

 

7. Een concertcheque voor AB

Ancienne Belgique is geen enkele Belgische muziekliefhebber onbekend. Vergeet cd's of platen onder de kerstboom, met een AB-concertcheque als cadeau kunnen muziekfanaten hun favoriete artiesten live aan het werk zien.

 

8. Een ticket voor Cinema Zed

Niets gezelliger op een ellendige winterdag dan een avondje wegzakken in de zeteltjes van de bioscoop. En dat treft, want Cinema Zed haalt de parels van de nationale en internationale filmwereld naar Leuven. 

 

9. Een bezoekje aan het STAM

Het STAM - Stadsmuseum Gent - vertelt je alles over de geschiedenis, het heden én de toekomst van Gent. De gelukkige die een bezoekje aan het STAM cadeau krijgt mag bovendien ook langs de tijdelijke tentoonstelling passeren: Het museum van de misdaad rakelt onopgeloste moordzaken en andere Gentse mysteries op. 

 

10. Een cadeaubon voor Vooruit

Vooruit presenteert muziek, theater, dans, literatuur en ook gewoon fantastische feestjes. En als je een cadeaubon weggeeft hoef je niet eens te kiezen: dat mag de ontvanger doen. 

Culturele cadeaus voor onder de kerstboom