Schatten van Vlieg: zomerse zoektochten in jouw buurt

Elke zomer kunnen kinderen op schattenjacht in bibliotheken, musea, op erfgoedlocaties ... Zo ontdekken ze spelenderwijs een nieuwe culturele plek. In elke schat zit een leuk cadeautje én een unieke wedstrijdcode om kans te maken op de hoofdprijs.

In de zomer van 2021 zaten meer dan 350 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel en bijna 100.000 keer werd een schat gevonden.

Wie zit er achter Schatten van Vlieg?

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen, ontwikkeld door publiq vzw. publiq wordt ondersteund door de Vlaamse overheid, om meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis te laten beleven. De zoektochten zelf worden gemaakt door de lokale organisator (het team van de bib, een museum …), publiq zorgt voor de overkoepelende organisatie, ondersteuning en promotie. MyFamily, een van de uitbetalers van het Groeipakket, is dit jaar de hoofdsponsor.

Waar kan je op schattenjacht?

Je kan op schattenjacht op honderden plaatsen in heel Vlaanderen en Brussel. Als de zomer in aantocht is, vind je op deze website alle locaties. Je kan zoveel zoektochten doen als je wil, elke schattenjacht is anders.

Op welke dagen kan je een schat zoeken?

Schatten van Vlieg loopt in juli en augustus. Maar kijk ook even na of de locatie van jullie voorkeur geopend is. Tijdens de openingsdagen en -uren kan je naar de balie wandelen en vragen naar de Schatten van Vlieg-zoektocht.

Moet je betalen om een zoektocht te doen?

Meestal is de zoektocht gratis. Soms moet een volwassene wel een kaartje kopen om binnen te mogen bv. in het museum. (Tip: koop een museumpas, als je overweegt wat musea te bezoeken. Dan mag je gratis binnen.)

Nog vragen? Contacteer de helpdesk.

Wil je in de zomer van 2022 zelf een Schatten van Vlieg-zoektocht op poten zetten op jouw locatie? Hier vind je de eerste stap.