Schatten van Vlieg 2021: zie jij wat ik zie?

Elke zomer kunnen kinderen op schattenjacht in bibliotheken, musea, op erfgoedlocaties ... Zo ontdekken ze spelenderwijs een nieuwe culturele plek. Schatten van Vlieg 2021 heeft als thema ‘Zie jij wat ik zie?’. In de opdrachten van elke zoektocht moet je dus goed kunnen speuren, spotten en spioneren. In elke schat zit een leuk cadeautje én een unieke wedstrijdcode. Er zijn voor deze 15e editie meer dan 350 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel.

Wat is de hoofdprijs dit jaar?

De winnaar krijgt een fantastisch verblijf in Villa Plage: een luxeloft voor 10 personen met 4 slaapkamers en 2 badkamers, in een van de authentieke ziekenzalen van het vroegere Militaire Hospitaal. Vlak bij de duinen en het strand. Met fietsen, een bolderkar, spelletjes … en bovendien:

Hoe kan ik meedoen?

Dat start met een schattenjacht: kies hier waar jullie willen gaan zoeken. Als jullie de schat gevonden hebben, vind je een unieke wedstrijdcode op het stickerblad voor elke kleine schattenjager. Hier voer je je code in. Leuk om te weten: je krijgt een extra code als je met je UiTPAS-app de QR-code in de schat scant (per mail, binnen de 7 dagen).

Wie zit er achter Schatten van Vlieg?

Vlieg is het familielabel van UiTinVlaanderen, ontwikkeld door publiq vzw. publiq wordt ondersteund door de Vlaamse overheid, om meer mensen vrije tijd en cultuur buitenshuis te laten beleven. De zoektochten zelf worden gemaakt door de lokale organisator (het team van de bib, een museum …), publiq zorgt voor de overkoepelende organisatie, ondersteuning en promotie. MyFamily, een van de uitbetalers van het Groeipakket, is dit jaar de hoofdsponsor.

Waar kan je op schattenjacht?

Er zijn meer dan 350 schatten verstopt, over heel Vlaanderen en Brussel. Vind hier het hele overzicht, en zoek er eentje in de buurt of wat verder. Jullie kunnen dus zoveel zoektochten doen als jullie willen, elke schattenjacht is anders.

Op welke dagen kan je een schat zoeken?

Schatten van Vlieg loopt van 1 juli tot 31 augustus 2021. Maar kijk even na of de locatie van jullie voorkeur geopend is. Tijdens de openingsdagen en -uren kan je naar de balie wandelen en vragen naar de Schatten van Vlieg-zoektocht. Opgelet: check voor elke schattenjacht of je moet reserveren. Bij musea is dat bijvoorbeeld vaak zo.

Moet je betalen om een zoektocht te doen?

Meestal is de zoektocht gratis. Soms moet een volwassene wel een kaartje kopen om binnen te mogen bv. in het museum. (Tip: koop een museumpas, als je overweegt wat musea te bezoeken. Dan mag je gratis binnen.)

Nog vragen? Contacteer de helpdesk.

Wil je volgende zomer zelf een Schatten van Vlieg-zoektocht op poten zetten op jouw locatie? Hier vind je de eerste stap.

Onze partners

Schatten van Vlieg mede mogelijk gemaakt door