U bent hier:

Over UiTinVlaanderen

UiTinVlaanderen.be, dé UiTagenda voor Vlaanderen en Brussel

UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door publiq vzw (voorheen Cultuurnet Vlaanderen). Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.

Tips op maat

De website, goed voor meer dan 10 miljoen bezoeken per jaar, is uitgegroeid tot een echte referentie voor wie op zoek is naar UiTtips in heel Vlaanderen of in eigen buurt. Dankzij de handige zoekfunctie weet je meteen wat er waar en wanneer te doen is. Met je persoonlijk profiel kan je die activiteiten vervolgens liken en opslaan of je ontvangt een seintje telkens wanneer je favoriete band, theatergezelschap,... een nieuw evenement bij jou in de buurt plant.

Blijf op de hoogte

Op zoek naar meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

UiT in je buurt

De activiteiten die op de website verschijnen, worden door honderden lokale organisaties in de UiTdatabank ingevoerd. Zo zien de organisatoren hun activiteiten in één beweging ook op tal van andere websites. UiTinVlaanderen.be maakt namenlijk deel uit van een ruimer netwerk: het UiTnetwerk. Dat zijn steden en gemeenten die het cultuur- en vrijetijdsaanbod -soms letterlijk- tot aan je voordeur brengen. Vandaar dat je ook terecht kan op sites als UiTinAalst, UiTinMechelen en UiTinLeuven.

Kan je UiTPAS al?

UiTPAS is een handig kaartje dat je al in heel wat regio's in Vlaanderen kan kopen. Je spaart punten telkens je naar een museum, cultureel centrum, bibliotheek of andere vrijetijdslocatie gaat. Die punten kan je vervolgens omruilen in een fikse korting, een gratis ticket of ander leuks.