UiTinHuis

Het UiT-team inspireert je hieronder met vrijetijdstips voor thuis.

Ook organisatoren delen graag hun aanbod voor binnenshuis. 

Nog meer ideeën in de UiTagenda

Voorleesuurtjes voor volwassenen

Je kinderen heb je wellicht al eens met een online voorleesuurtje geïnstalleerd, maar wist je dat er ook heel wat initiatieven voor volwassenen bestaan? Deze luisterboeken en podcasts voorzien je van het betere verhaal.
Operascène

4 uitspraken om te doen alsof je iets van opera kent

Opera voor beginners - en welke stukken zijn geschikt voor een eerste keer? Momenteel kan je bovendien gratis online proeven van opera.

6x Cultuur in openlucht

Musea blijven nog even dicht, maar dat wil niet zeggen dat je je portie cultuur moet missen - en al evenmin je portie frisse lucht. Deze wandel- en fietstochten leiden je langs kunst, muziek, literatuur en boeiende verhalen.

7 films en series over de Eerste Wereldoorlog

WOI herdenken kan ook thuis: deze indrukwekkende films en series nemen je mee naar de modderige loopgraven en tonen de gruwel van de oorlog.

7 griezelfilms voor beginners

Geen fan van horror, maar wel zin in wat halloweensfeer? Deze filmklassiekers zijn spannend maar bezorgen je geen nachtmerries voor de rest van je leven.
Museum van de Nationale Bank

8 virtuele tours in Vlaamse en Brusselse musea

Zin in een museumbezoekje, maar weet je nog niet welk? Deze 8 musea laten je online binnenwandelen en kennismaken met hun collectie.

5x thuis genieten van fotografie

Fotografie, da's de wereld zoals ze is, maar dan mooier. Of zoals je ze nog nooit zag. Smul ook thuis van de mooiste beelden, of ga zélf aan de slag als fotograaf.

De beste én slechtste romantische komedies

Wij bekeken alle romantische komedies ter wereld, en maakten voor jou - geheel subjectief - een lijstje met de beste, de slechtste, en enkele échte aanraders.

De 8 beste podcasts over theater en film

We kijken reikhalzend uit naar het moment waarop we opnieuw lijfelijk naar het theater of de bioscoop kunnen. In tussentijd kunnen we wél onze kennis verbreden en uitdiepen. Deze (zeldzame) Nederlandstalige podcasts zijn daarvoor bij uitstek geschikt.