U bent hier:

Cultuur voor iedereen

Van wondermooie streetart dicht bij huis tot verrassende musea waar je nog nooit bent geweest. Met deze tips ontdek je culturele plekken die je absoluut eens moet ontdekken.
Museum van de Nationale Bank

8 virtuele tours in Vlaamse en Brusselse musea

Zin in een museumbezoekje, maar weet je nog niet welk? Deze 8 musea laten je online binnenwandelen en kennismaken met hun collectie.
Apotheekmuseum Maaseik

De kleinste musea van Vlaanderen

Deze 5 sympathieke musea zijn dan wel klein, ze zijn daarom niet minder interessant. Breng ze een bezoekje en ontdek alles over apotheekpotten, modeltreinen of binnenhuisverlichting.

Expo's in het najaar: 6 onmisbare tentoonstellingen

Niet alleen het nieuwe schooljaar is uit de startblokken gevlogen: ook de musea staan te trappelen om je te ontvangen met gloednieuwe expo's. Deze tentoonstellingen mag je dit najaar niet missen - en met je museumpas loop je er gratis binnen.
Gruuthusemuseum Brugge

Musea in Brugge

Een overzicht van alle Brugse musea.
MAS Antwerpen - Musea in Vlaanderen en Brussel

Musea in Vlaanderen en Brussel

Een overzicht van alle Vlaamse en Brusselse musea.

6x cultuur voor wielerfans

Een unicum in de wielergeschiedenis: dit jaar valt het koersseizoen in september en oktober. Heb je je favoriete coureurs gemist? Geen nood: expo's en prikkelende voordrachten stillen ook je culturele koershonger.

5 ideale uitstapjes om met de trein te maken

Zin om eropuit te trekken, maar geen zin om in de auto te stappen? Neem de trein en zoek het niet te ver: deze vijf bestemmingen vind je vlakbij het station, op minder dan vijf minuten wandelen.

5x fietsen langs kunst en architectuur

Deze fietstochten leiden je niet alleen door mooie natuur en glooiende landschappen, maar ook langs hedendaagse kunst, bijzondere architectuur of verstopte gedichten.

Musea in Antwerpen

Een overzicht van alle Antwerpse musea.