U bent hier:

Veelgestelde vragen

Aanmelden en registreren

De door jou gekozen gebruikersnaam maakt je binnen onze diensten uniek. Het is bijgevolg niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen.

Als je aangemeld bent, kan je je e-mailadres wijzigen via 'Mijn profiel > Logingegevens'. Je vult op de plaats waar je huidige e-mailadres staat het gewenste e-mailadres in en klikt op ‘wijzig e-mailadres’. 

Als je je gebruikersnaam of e-mailadres waaraan je account / UiTiD gekoppeld is hier invult, ontvang je een mailtje met instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord.

Invoer van evenementen

Wens je je evenement ook te zien op UiTinVlaanderen.be, dan kan je dit gratis en vrijblijvend invoeren via UiTdatabank. De ingevoerde activiteiten verschijnen ook op de online kalenders van steden, gemeenten en media. Meer info over de UiTdatabank is te vinden op www.publiq.be/uitdatabank


Wens je je evenement in de kijker te zetten in de nieuwsbrief of op de Facebookpagina van UiTinVlaanderen.be? Onze redactie pikt een aantal evenementen (die voor een groot publiek toegankelijk zijn) uit het ingevoerde aanbod. Evenementen met een beperkte geografische en thematische scope kunnen we niet individueel in de kijker zetten.

Activiteiten ingevoerd via UiTdatabank worden gepubliceerd op UiTinVlaanderen. De correcte doorstroom van de databank naar de website kan echter tot een uur duren.

Als je je activiteit een uur na het invoeren nog niet terugvindt, is het aangewezen om de tips voor het zoeken op UiTinVlaanderen eens te bekijken, of een mailtje naar onze helpdesk te sturen met vermelding van de titel van je vermiste activiteit en het e-mailadres waarmee je deze invoerde. 

Je kan een pagina laten verwijderen door een mailtje te sturen naar onze helpdesk waarin je de URL van de pagina in kwestie vermeldt. Een woordje uitleg over waarom de pagina verwijderd dient te worden, wordt op prijs gesteld. Onze helpdesk ontvangt immers liever geen klachten over (onterecht) verwijderde pagina’s.

Als je een fout opmerkt op UiTinVlaanderen, vernemen we dit graag van je. Stuur ons een mailtje waarin je de URL van de pagina vermeldt en we verhelpen dit euvel zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je opmerkzaamheid!

Zelf een agenda publiceren

UiTinVlaanderen biedt RSS-feeds aan met de laatst gepubliceerde activiteiten binnen een bepaalde zoekopdracht of regio. Deze functionaliteit kan je benutten door een zoekopdracht uit te voeren, en te klikken op het -icoontje in de rechterbovenhoek van het kader met je zoekparameters.

De volgorde van de events in een RSS-feed zijn niet chronologisch, maar worden gesorteerd volgens het tijdstip van invoer. Je kan RSS-feeds dus niet gebruiken om een chronologische agenda te bouwen op je website. Enkel om op de hoogte te blijven van de laatste toegevoegde activiteiten binnen jouw favoriete zoekopdracht.

Wens je een chronologisch opgebouwde agenda op je website, neem dan hier een kijkje. 

UiTinVlaanderen.be is slechts één van de publiekskanalen die worden aangestuurd met gegevens afkomstig uit de UiTdatabank. Alle gegevens in de UiTdatabank zijn onder bepaalde voorwaarden en voor niet-commerciële doeleinden vrij te gebruiken om een eigen agenda te publiceren.

We bieden twee oplossingen aan om een eigen agenda te publiceren:

 1. Widgets - een snelle handige oplossing waarmee iedereen snel aan de slag kan
 2. Search API - voor developers die een oplossing op maat nodig hebben

Meer info over deze mogelijkheden.

Elk van deze oplossingen start telkens met de aanvraag van een nieuw project. Op basis van je motivatie en projectbeschrijving onvang je een key waarmee je aan de slag kan.

Zoeken en verfijnen

Als je graag op de hoogte blijft van een bepaald soort activiteiten, of events die binnen een bepaalde regio georganiseerd worden, kan het bewaren van zoekopdrachten of het instellen van e-mailalerts je helpen.

Zoekopdrachten bewaren

Als je vaak op gelijkaardige parameters zoekt binnen UiTinVlaanderen.be, of een complexe zoekopdracht hebt samengesteld, loont het je zoekopdracht voor een volgende zoeksessie te bewaren. Je kan dit doen door naast de termen waarop je zocht, te klikken op 'Bewaar deze zoekopdracht'. Je vindt je bewaarde zoekopdrachten onder 'Mijn zoekopdrachten' als je aangemeld bent.

E-mailalerts instellen

Als je graag weet wanneer er voor een bepaalde bewaarde zoekopdracht (vb. dansvoorstellingen in Dendermonde) nieuwe zoekresultaten zijn op onze agenda, kan je hier bovendien per e-mail een melding van krijgen. Het ritme van deze meldingen kan je bepalen bij het bewaren van je zoekopdrachten (dit staat automatisch ingesteld op ‘dagelijks’), of als je aangemeld bent onder het beheer van je zoekopdrachten

Op de huidige UiTinVlaanderen.be is 'geavanceerd zoeken' op basis van een selectiekader (nog) niet mogelijk.
Dit betekent echter niet dat je je zoekopdracht niet kan afbakenen met meerdere parameters. Ik wil zoeken binnen een bepaalde straal rond een gemeente

Wanneer je op deelgemeenteniveau zoekt, kan je kiezen om je selectie te verruimen door hier een bepaalde straal aan toe te voegen onder 'Waar' in de linkerzoekbalk.Ik wil meerdere types combineren

Dit kan door door AND of OR te gebruiken in het 'Wat'-zoekveld.

Enkele voorbeelden:

 • dansvoorstelling OR theatervoorstelling
  (= Alle activiteiten met het type ‘dansvoorstelling’ of ‘theatervoorstelling’, en de activiteiten met een van beide termen in hun beschrijving.)
 • dans* OR theater*
  (= Alle activiteiten waarin de woorden dans, theater, én hun afleidingen - vb. theatervoorstelling – worden vermeld.)
 • arno AND concert
  (= Alle activiteiten die ‘arno’ én (het type) ‘concert’ vermelden.)Ik wil kunnen (weg)filteren op bepaald aanbod

In het kader waarin je zoektermen getoond worden, heb je de mogelijkheid om langlopende reeksen en / of permanente bezienswaardigheden te verbergen.  Daarnaast staan in de linkerbalk onderaan in het zoekscherm ook 'Extra opties'. Hier vind je verschillende zoekfilters die je al klikkend kan selecteren en combineren, zoals 'Geen kinderaanbod' of 'Gratis activiteiten'.

Tip: Eens je tevreden bent met een zoekopdracht, kan je deze bewaren om een volgende keer sneller tot de gewenste zoekresultaten te komen. Je kan dit doen door naast de termen waarop je zocht, te klikken op 'Bewaar deze zoekopdracht'. Je vindt je bewaarde zoekopdrachten onder 'Mijn zoekopdrachten' als je aangemeld bent.

Als je wenst te weten welke evenementen doorgaan in een bepaalde gemeente of regio, ben je bij UiTinVlaanderen aan het juiste adres.

Zo kan je zoeken op een postcode of de naam van een gemeente via het zoekveld ‘Waar’, maar kan je ook je zoekresultaten laten afhangen van je huidige locatie door te klikken op het kompastekentje .

Als een gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, zoek je door de naam van de gemeente te kiezen “(+ deelgemeenten)” naar activiteiten in de volledige gemeente (vb. “Ranst + deelgemeenten”).
Door te opteren voor de combinatie “postcode en naam van de gemeente”, zoek je op deelgemeenteniveau (vb. “2520 Ranst” of “2520 Oelegem (Ranst) ).

Ook kan je zoeken op een bepaalde straal rond een gemeente. Hiervoor dien je via ‘Waar’ eerst op deelgemeenteniveau een keuze aan te geven. In de linkerbalk op de zoekpagina onder ‘Waar’ krijg je dan de mogelijkheid om de straal te wijzigen.  

Als je niet de gewenste zoekresultaten krijgt, kan je je zoekopdracht aftoetsen aan volgende aandachtspunten:

 

Staan er leestekens in je zoekopdracht?

De zoekfunctie interpreteert je zoekopdracht als aparte termen.
Je kan deze dan ook best tussen dubbele aanhalingstekens plaatsen (vb. "lo-fi" in plaats van lo-fi ) of een deel van de zoektermen vervangen door een * (vb. Clown Saxi* in plaats van Clown Saxi’s).

 

Zocht je op een titel of meerdere woorden?

Meerdere woorden gescheiden door spaties worden door de zoekfunctie niet geïnterpreteerd als een geheel maar als afzonderlijke woorden die niet noodzakelijk in die volgorde hoeven te staan. Door dubbele aanhalingstekens te plaatsen rond je zoektermen zullen deze wel als een exacte woordencombinatie opgevat worden.

 

Je wenste meerdere trefwoorden of types te combineren

Meerdere trefwoorden of types kan je combineren door AND of OR te gebruiken in het Wat-zoekveld.

Enkele voorbeelden:

 • dansvoorstelling OR theatervoorstelling
  (= Alle activiteiten met het type ‘dansvoorstelling’ of ‘theatervoorstelling’, en de activiteiten met een van beide termen in hun beschrijving.) 
 • dans* OR theater* 
  (= Alle activiteiten waarin de woorden dans, theater, én hun afleidingen - vb. theatervoorstelling – worden vermeld.)
 • "bart peeters" AND concert
  (= Alle activiteiten die ‘Bart Peeters’ én (het type) ‘concert’ vermelden.)

 

Tip: Eens je tevreden bent met een zoekopdracht, kan je deze bewaren om een volgende keer sneller tot de gewenste zoekresultaten te komen. Je kan dit doen door naast de termen waarop je zocht te klikken op 'Bewaar deze zoekopdracht'. Je vindt je bewaarde zoekopdrachten onder 'Mijn zoekopdrachten' als je aangemeld bent.

Andere vragen

PODIUM 19 is een nieuwe pop-up cultuurzender die een veelzijdig aanbod aan voornamelijk nagelnieuwe concerten, muziektheater en dansvoorstellingen van op de grote podia tot in uw huiskamer brengt. Gecreëerd, geprogrammeerd en gecureerd door de Vlaamse Kunstinstellingen.

Heb je problemen, suggesties of felicitaties? Stuur een mailtje naar info@podium19.be. We helpen je graag verder. 

Waar kan ik een museumpas kopen? Hoeveel kost zo'n pas en waar kan ik hem gebruiken? Je vindt alle info op museumpassmusees.be.

Informatie over de aankoop van een UiTPAS, punten sparen en voordelen omruilen, vind je op UiTPAS.be. Voor meer algemene info over het UiTPAS-project en de voorwaarden om deel te nemen, kan je op de website van publiq terecht.


Contact

Staat je vraag er niet tussen? Heb je problemen, suggesties of felicitaties? We horen graag wat je van onze website denkt. Probeer je moeilijkheden en voorstellen wel zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Dan doen wij er alles aan om zo snel mogelijk bij je terug te komen.

Wil je een evenement aankondigen?
Dat kan via www.uitdatabank.be

Wees gerust, we gebruiken dit adres enkel als we meer info nodig hebben of om je een antwoord te kunnen sturen.