portretten Frank Focketeyn en Sien Eggers

Eggers & Focketyn - Sartre & De Beauvoir

Over deze activiteit

Na SOCRATES, MARX en SPINOZA komt filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel? In Sartre & de Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie. Met voorbespreking door Stefaan Van Brabandt om 19u in de Foyer - zonder inschrijving Met de steun van Literatuur Vlaanderen.
Sartre & de Beauvoir is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenberg Antwerpen Duur: 100 minuten “Frank Focketyn en Sien Eggers excelleren in liefdevol (samen)zijn tijdens 'Sartre en de Beauvoir’. (…) een rijk stuk dat beide filosofen niet idealiseert maar als feilbare wezens portretteert. (…) Een dialoog waarin elk woord op de juist plaats staat (…)  Precies dát maakt dit stuk uitmuntend. Focketyn en Eggers doen met Van Brabandts woorden wat de spots met het scènebeeld doen: ze lichten de boel op tot een prachtig prikkelend tafereel. (…)
Een stuk dat je hart en ziel warmt als een fiere lentezon”
 ★★★★ Els Van Steenberghe in KNACK ​"Lichtvoetigheid en diepgang zijn verenigbaar, bewijzen Frank Focketyn en Sien Eggers. Als het filosofenkoppel Sartre en de Beauvoir brengen ze een prachtig duet.”
 ★★★★ Gilles Michiels in De Standaard “Je zou als toeschouwer bijna vergeten dat je niet écht met Sartre en de Beauvoir op café zit. (…) Een aanrader!”

Waar en wanneer?

Kies uit verschillende data en locaties.