Amara Reta & Rashif El Kaoui - Een Jihad van Liefde

Over deze activiteit

Update 03/01: door de beslissing van de Raad van State kunnen we deze voorstelling uiteindelijk wel laten doorgaan. Gereserveerde tickets blijven geldig.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri (door David Van Reybrouck).

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Hij werkt als chauffeur in de Brusselse metro. In het boek praat Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg (inter)nationale aandacht. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd.

De theaterbewerking doet dat niet minder. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Er is een nagesprek met Saloua Hassani en Rashif El Kaoui.

Update 16/11/21: door agendaproblemen wordt Amara Reta op woensdag 26/01/22 vervangen door Saloua Hassani.

Jullie kijkcomfort en veiligheid zijn onze prioriteit. Daarom werken we voor alle voorstellingen die doorgaan in onze schouwburg met een Covid Safe Ticket. Ontdek hier hoe we te werk gaan.

Basistarief: € 14,00 Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7 | Kansentarief: € 2,8 | Kansentarief -19: € 1,4 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0

Waar en wanneer?

Kies uit verschillende data en locaties.