Aardvork - Babushka

Over deze activiteit

De Russen komen. Ze komen van ver. Ze … Ze … Ze dragen bontmutsen. Toch? En ze drinken … Wodka! En ze eten cornichons, ze drinken borsjt en ze zingen. Dat is zeker. Ze zingen tot ze er bij neervallen. Al de rest? Dat weet ik eigenlijk niet.
Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. Babushka verhuist naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizoen of vier in oud papier gewikkeld. Russische klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.
Aardvork speelt met Babushka opnieuw een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud. Een voorstelling over laden en heel veel lossen. 
Babushka speelt in openlucht op en rond de verhuiswagen. 

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor / bariton), Noémie Schellens (sopraan)
Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore
Tekst & Regie: Koen Boesman
Beeld (decor & kostuums): Jana Roos
Figuren ism Ananda Puyck (NL)

Waar en wanneer?

Kies uit verschillende data en locaties.