U bent hier:

Zurenborg: meer dan de Cogels-Osylei

Begeleide uitstap of rondleiding Architectuur

Zurenborg is als een dorp, gelegen rond de Dageraadplaats. Zurenborg is ook een villawijk bekend om haar Cogels-Osylei. Samen vormen ze een uniek geheel dat met veel stedenbouwkundige zorg is aangelegd. Je vindt er de meest uiteenlopende architectuurstijlen en uitzonderlijk veel ruimtelijke kwaliteiten. We flaneren langs de 19de eeuwse gevels op zoek naar wat bouwers bezielde.
Zurenborg is als een dorp, gelegen rond de Dageraadplaats. Zurenborg is ook een villawijk bekend om haar Cogels-Osylei. Samen vormen ze een uniek geheel dat met veel stedenbouwkundige zorg is aangelegd.
Je vindt er de meest uiteenlopende architectuurstijlen en uitzonderlijk veel ruimtelijke kwaliteiten, ondanks de speculatieve doeleinden bij de aanleg. Doorheen haar geschiedenis werd deze wijk soms negatief gewaardeerd en heeft ze een paar kritieke momenten beleefd en gelukkig overleefd. Ze is nu erg in trek om er te wonen en uit te gaan.
We flaneren langs de 19de eeuwse gevels op zoek naar wat bouwers toen bezielde en genieten van de sfeer op de pleinen van vandaag.

Maximum 20 personen per gids

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet
??Vertrek: Kerk op Dageraadplaats
??Einde: Dageraadplaats??
Duur: 2 à 3 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kerk aan de Dageraadplaats
Dageraadplaats -
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Prijs
€ 115 (2u) - € 145 (2 1/2u) - € 175 (3u)
€ 115,0
Reservaties
Organisatie Antwerpen Averechts
Trefwoorden Antwerpen, architectuur, zurenborg, cogels-osylei, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten