U bent hier:

Zuidpool

+1 punt

De stervende Admetos wordt door de goden gered. Tenminste: als hij iemand vindt die in zijn plaats wil sterven. Een verzoek waarmee hij al zijn vrienden lastigvalt. Maar niemand is bereid. Uiteindelijk biedt zijn vrouw Alkestis zich aan. En nu ligt zij in zijn armen dood te gaan.
Zo begint het oudste overgeleverde stuk van de Griek Euripides. Over de zucht naar onsterfelijkheid en de inwisselbaarheid van mensenlevens. Wie heeft meer recht op leven? Kan een mens deze vragen aan? Moet hij of zij die aankunnen?

Deze blijkbaar eeuwige vragen zijn verwerkt in een stuk dat weigert te kiezen of het een tragedie of een komedie is en dat voorbij de grens van tragedie of satire gaat.

Sofie Decleir en Koen van Kaam spelen in deze post pandemische Coronatijden het volledige stuk met z'n tweeën. Tien personages. Twee spelers. Kleine mensen, grote vragen....

credits
met Sofie Decleir & Koen van Kaam tekst Euripides (438 v.C.) regie Jorgen Cassier vertaling Johan Boonen kostuums Andrea Kränzlin techniek Eva Dermul productie Zuidpool

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurcentrum Belgica
Contact info@ccbelgica.be
+32 (0)52 20 26 26

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS