U bent hier:

Zoniënhout - stand rond de lokale valorisatie van het hout van het Zoniënwoud

Brusselse schoolkinderen die op beukenhouten schoolbanken zitten.... banken van hout gewonnen van het bosbeheer van ons Zoniënwoud! Kom dit idee, en vele andere, ontdekken op onze stand die een project voor de lokale valorisatie van het Zoniënhout zal presenteren
De meeste bomen uit ons publiek Zoniënwoud vertrekken momenteel naar Azië, onder andere verscheept vanuit de haven van Antwerpen. Het gaat voornamelijk om hout van gevelde eiken en beuken, bomen die sneuvelen voor het onderhoud van het bos… en dan elk jaar 10.000 kilometer per boot worden geëxporteerd. Helaas zien we deze volledige lokale en kwalitatieve, hernieuwbare ressource aan Brussels ontglippen. Wat als dit Zoniënhout deel zou uitmaken van een meer lokale en circulaire economie?
Wij verwachten u op 20 oktober aan de onthaalpoort van Groenendael waar we een tentoonstelling voorzien van objecten gemaakt van beukenhout, de meest aanwezige boom in het Zoniënwoud. Voor de liefhebbers van traditionele houtbewerkingstechnieken, we zullen daarbij ook een selectie van gereedschappen tonen om dit edele houtmateriaal te bewerken.
Dit project rond de lokale valorisatie van hout wordt ondersteund door de leerstoel circulaire economie en stedelijk metabolisme van de ULB, Brussel Leefmilieu, het Centre d’écologie urbaine, de MAD, Brusselse timmerlieden.... en vele anderen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Groenendaal onthaalpoort
Jan van Ruusbroecweg
1560 Hoeilaart

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact adrian@osmosnetwork.com
Trefwoorden Dag van het Zoniënwoud