25 april

Zondagskind Ecobib | Fermenteer het seizoen! met Cathy Verschoor

Waar?

Online

9100 Sint-Niklaas

Wanneer?

Prijs

Basistarief: Gratis

Over deze activiteit

Groentefermentatie, een bewaarmethode zo oud als de straat, is de laatste jaren weer heerlijk aan het heropleven. Deze bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Chefs maken er gretig gebruik van in de keuken en verwerken de unieke smaken van gefermenteerde groenten tot ware delicatessen. Bovendien heb je voor deze biologische manier om je groeten te bewaren je ijskast niet nodig. Zie je je ecologische voetafdruk al slinken? Wat je wel nodig hebt, zijn (gezonde) bacteriën. Hoe meer, hoe liever.
Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens zo'n fermentatie en hoe ga je aan de slag? Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie onder de knie. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten, met aandacht voor de seizoenen. Er is ruimte voor vragen en interactie. I.s.m. Velt Waasland.
Cathy Verschoor is natuurvoedingskundige met een pure, holistische visie, oprichtster van K.eetmee (www.keetmee.nl) en lesgeefster ‘Voeding’ bij Velt.


Deze vorming gaat online door via het platform Zoom. Een camera en microfoon zijn niet noodzakelijk. Een stabiele internetverbinding en pc, laptop of tablet wel.

In de kijker

7 musea met een terras

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen