U bent hier:

Zomertentoonstelling 'Paradise lost': Beelden van Achilles Cools

Het is al een tijdje geleden dat er in het Jakob Smitsmuseum nog sculpturen te bewonderen waren. Daar doen we wat aan. In de zomer tonen wij een mooie verzameling beelden van Achilles Cools, zowel in de tuin als in het museum zelf. Achilles Cools is een veelzijdig Kempens kunstenaar. Hij is niet enkel actief als schilder, etser, tekenaar en beeldhouwer: hij heeft ook dichtbundels en essayistisch werk op zijn naam.

De sculpturen van Achilles Cools, drukken, meer nog dan zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen, waarin hij doorgaans een heldere lijn hanteert, de verbondenheid van alles-met-alles uit in een vormelijk totaalbeeld. Het zijn organische entiteiten waarin de mens, het dier en de natuur simultaan aanwezig zijn.

Achilles Cools heeft, sinds zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, nooit het pad verlaten waarvan hij wist dat het hem naar zijn diepe zelf zou voeren. Eenvoudig en standvastig, bijna als een monnik, heeft hij zijn leven aan zijn kunst gewijd, en voor-geleefd hoe je op authentieke wijze in de natuur kan staan. Zijn sculpturen zijn daarvan tijdloze getuigen.

Info

Waar Jakob Smitsmuseum
Sluis 155 a
2400 Mol
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 22 juni 2019 tot 14 augustus 2019
Prijs
volwassenen, 3 euro: volwassenen met korting (+65, -26, houder van OKV-,KNACK-, Davidsfonds-, Academie-, lerarenkaart), gratis: leden vzw Vrienden, - 18 jaar
€ 4,0
Organisatie Vrienden van het Jakob Smitsmuseum
Contact info@jakobsmits.be
014 31 74 35