U bent hier:

Zomerexpo "Human Rights Cartoons"

Tentoonstelling Samenleving

Onze vrijheid van meningsuiting is o.a. neergelegd in artikel 19 van de Universele verklaring van de rechten van de mens en artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Zij omvat het recht om allerlei soorten informatie en ideeën op te zoeken, te ontvangen en te verspreiden, over grenzen heen. De vrijheid van meningsuiting geldt ongeacht het middel waarmee de informatie verspreid wordt, en ongeacht de vorm van de informatie. Zij is dus ook van toepassing op cartoons.
In dit kader heeft Amnesty International i.s.m. de Olense Kartoenale een expo uitgewerkt met 40 cartoons over mensenrechten.
De Olense Kartoenale is een internationale cartoonwedstrijd die ontstaan is uit het idee om iets te doen met het thema van de Olense pot. Sinds 1988 heeft deze wedstrijd Olen op de wereldkaart gezet. Jaarlijks komen er cartoons uit alle werelddelen in Olen terecht. Zo kwamen er in 2019 maar liefst 1.152 cartoons van 380 cartoonisten van over heel de wereld binnen. Een selectie van de voorbije 10 jaar is te bewonderen op de expo.
“We zijn bijzonder verheugd dat we deze expo tijdens de zomerperiode kunnen aanbieden aan de bezoekers van onze bib. Van 6 t.e.m. 21 augustus is deze tentoonstelling te bekijken in de polyvalente zaal van de bibliotheek. De toegang is gratis en dit tijdens de openingsuren van de bibliotheek,” vertelt schepen van Cultuur Inge De Bie.
Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen kunnen er maximaal 6 personen tegelijk de expo bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Putte
Gemeenteplein 1
2580 Putte

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 augustus 2020 tot 21 augustus 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Openbare Bibliotheek Putte
Contact 015767887