U bent hier:

Zomercinema Middelheimmuseum - Final Portrait

Film Cinefiel

Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uurtjes worden al snel dagen.Of het portret ooit af raakt, is de vraag.
Vier ‘valavonden’ zwoele cinema in openlucht in het kader van het Middelheimmuseum. Uiteraard kan je er ook iets drinken.

2018 – VS – 90 min. – biografisch drama – met o.a. Geoffrey Rush & Armie Hammer

Stap in de wereld van Alberto Giacometti. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken. Een groot deel van zijn tijd brengt hij door in zijn atelier. We leren zijn humor kennen, zijn gewoontes, zijn werkschema, favoriete tijdverdrijf en zijn spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uurtjes worden al snel dagen. Of het portret ooit af raakt, is de vraag.

In samenwerking met het Middelheimmuseum.

EXCLUSIEF: Om 20.30 uur stipt is er een bezoek aan Femme de Venise ll van Giacometti uit de vaste collectie. Voorafgaand aan de film vertonen we nog enkele omkaderende filmpjes rond dit beeld van Giacometti. 

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 14 augustus 2018
Leeftijd 12+
Prijs
kassa-vvk: 3.00 €
€ 3,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum De Kern
Links
Trefwoorden a-kaart